Prăjitura cu lămâie în varianta super aromată. Blat este pufos și însiropat, iar cremă fină cu aroma intensă de lămâie.
Iată de ce ai nevoie pentru acest desert:
INGREDIENTE:
Blatul:
6 ouă
un praf de sare
6 linguri zahăr
6 linguri făină albă
3 linguri ulei
1 linguri apă rece
1 plic zahăr vanilat
Crema de lămâie:
500 ml lapte
5 lg zahăr
50 g amidon
zeama de la o lămâie (sau după gust)
150 g unt
2-3 linguri nuca de cocos
MOD DE PREPARARE:
Blatul: Se separă ouăle. Albușurile se mixează la început cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul treptat, inclusiv zahărul vanilat și se mixează până se obține o spumă densă și lucioasă. La final se pune apă rece și se mai mixează puțin. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul ca la maioneză și se toarnă apoi peste spumă. Se amestecă cu mișcări ușoare până la încorporare. Se adaugă în 2 reprize și făina cernută și se încorporează cu mișcări ușoare de jos în sus. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncăzlit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească bine apoi se taie în două pe orizontală.
Crema de lămâie: Într-o oală cu fundul dublu se pune amidonul și zahărul. Se amestecă ușor cu telul apoi se toarnă puțin câte puțin din lapte, amestecând energic să nu facă cocoloașe. Se transferă oala pe foc mic și se lasă să fiarbă până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. Se ia de pe foc, se lasă puțin să se răcească apoi se adaugă untul. Se amestecă bine până se încorporează untul și se obține o cremă fină, delicioasă. La final se pune zeama de lâmâie, după gust.
Pe un platou se pune primul blat și se unge cu jumătate din crema de lămâie. Se așază al doilea blat apoi se unge cu restul de cremă. Se presară deasupra nuca de cocos.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News