Prajitură cu nucă, fără gluten. Cea mai delicioasă rețetă

Data actualizării: | Data publicării:
Prăjitură cu nucă, sursa pixabay/ autor MrGajowy3
Descriere foto: Prăjitură cu nucă, sursa pixabay/ autor MrGajowy3

Prajitura cu nucă fără gluten se prepară foarte ușor și este extrem de gustoasă.

INGREDIENTE: 

3 ouă

115 gr nuca

100 gr zahar

coaja rasa de la 1/2 lamaie

MOD DE PREPARARE: Se separa ouale. Nuca se macina cu 1 lingura de zahar.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana aveti o crema galben-pal in care zaharul s-a topit aproape de tot (cca 3 minute). La final adaugati coaja rasa de lamaie.Se bat albusurile spuma tare care sta pe tel.Se adauga 1/4 din spuma peste crema de galbenusuri si se amesteca.Se adauga nuca macinata si se omogenizeaza.Se adauga restul de spuma, in 3 transe, amestecand usor cu un tel.Se pune compozitia intr-o tava de diametru 18 cm (cu hartie de copt pe fund si unsa bine cu ulei pa margini). Se coace la 175C (sau 155C cu ventilator) timp de 40 minute.Se raceste prajitura si se pudreaza cu zahar pudra (pe care-l puteti amesteca cu putina cacao daca doriti).

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel