Rețetă delicioasă de prăjitură cu vișine, propusă de celebrul bucătar de la ”Neața cu răzvan și Dani”.
Ingrediente pentru blatul de pandișpan cu fructe:
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frișcă:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare:
Se începe cu prepararea pandișpanului cu fructe, iar prima dată se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu puțină sare, apoi trebuie adăugat zahărul, treptat, în timp ce se bat continuu cu un tel sau cu mixerul. Gălbenușurile se amestecă cu untul topit și răcit. Apoi se încorporează cu grijă, în compoziția de gălbenușuri bezeaua de albușuri, adăugată puțin câte puțin. Se amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.
Se pune într-o tavă de copt hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea. Înfige vișinele din loc în loc, urmărind să le așezi cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul în care stă în cuptor.
Deasupra pandișpanului, se așează caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Caisele se așează peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.
Pandișpanul cu vișine și caise se coace pentru 35 de minute, la 170 de grade, iar la final se verifică cu o scobitoare.
Între timp se pregătește crema de mascarpone. Amestecăm într-un bol mascarponele cu frișca bătută, brânza tartinabilă și zahărul pudră, iar după omogenizare crema se pune la rece, până când se răcește și blatul de pandișpan cu vișine și caise.
După răcirea acestuia, crema se întinde în strat uniform peste el și, pentru decor, se presară deasupra fistic mărunțit. Decorăm prăjitura cu jumătăți de caise umplute cu jeleu de caise și vișine.
Pentru blat de pandișpan:
Pentru bezeaua caramelizată:
Rețetă de pandișpan cu vișine și bezea caramelizată - Mod de preparare
Mai întâi, cuptorul se preîncălzește la 180 de grade celsius, după care se pregătesc fructele, se curăță de sâmburi cu ajutorul unei agrafe sau a unei scobitori, pentru a rămâne întreagă pulpa acestora și, implicit, sucul.
Albușurile și gălbenușurile se separă, după care peste albușuri presărăm puțină sare și le batem spumă. În timp ce le batem, adăugăm treptat zahărul, până obținem o bezea. Gălbenușurile le amestecă cu uleiul și cu vanilia. Când bezeaua este fermă, se adaugă gălbenușurile ușor, amestecând continuu, cu ajutorul unei spatule. La final, se adaugă făina și amestecăm totul până se omogenizează.
Citește continuarea rețetei AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News