Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone. Rețeta lui Vlăduț de la Neața cu Răzvan și Dani

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani
Descriere foto: Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Rețetă delicioasă de prăjitură cu vișine, propusă de celebrul bucătar de la ”Neața cu răzvan și Dani”.

Ingrediente pentru blatul de pandișpan cu fructe:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de unt topit
  • 1 praf de sare
  • 150 gr vișine fără sâmburi
  • 8-10 caise tăiate în jumătăți

Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frișcă:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frișcă bătută
  • 250 gr brânză tartinabilă
  • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanili
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru decor:

  • 200 gr fistic tocatcaise și vișine
  • jeleu de caise

Mod de preparare:

Se începe cu prepararea pandișpanului cu fructe, iar prima dată se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă cu puțină sare, apoi trebuie adăugat zahărul, treptat, în timp ce se bat continuu cu un tel sau cu mixerul. Gălbenușurile se amestecă cu untul topit și răcit. Apoi se încorporează cu grijă, în compoziția de gălbenușuri bezeaua de albușuri, adăugată puțin câte puțin. Se amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.

Se pune într-o tavă de copt hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea. Înfige vișinele din loc în loc, urmărind să le așezi cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul în care stă în cuptor.

Deasupra pandișpanului, se așează caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Caisele se așează peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.

Rețeta lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani". Prăjitură în straturi cu cremă de vanilie, pandișpan cu mac și bezea cu nucă

Pandișpanul cu vișine și caise se coace pentru 35 de minute, la 170 de grade, iar la final se verifică cu o scobitoare.

Între timp se pregătește crema de mascarpone. Amestecăm într-un bol mascarponele cu frișca bătută, brânza tartinabilă și zahărul pudră, iar după omogenizare crema se pune la rece, până când se răcește și blatul de pandișpan cu vișine și caise.

După răcirea acestuia, crema se întinde în strat uniform peste el și, pentru decor, se presară deasupra fistic mărunțit. Decorăm prăjitura cu jumătăți de caise umplute cu jeleu de caise și vișine.

Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani: Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe

Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru blat de pandișpan:

  • 9 ouă de mărime medie
  • 9 linguri de făină
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 150 gr vișine fără sâmburi
  • 150 gr cireșe amare fără sâmburi

Pentru bezeaua caramelizată:

  • 8 albușuri de la ouă de mărime medie
  • 400 gr de zahăr
  • 1 praf de sare
  • sucul de la 2 lămâi

Rețetă de pandișpan cu vișine și bezea caramelizată - Mod de preparare

Mai întâi, cuptorul se preîncălzește la 180 de grade celsius, după care se pregătesc fructele, se curăță de sâmburi cu ajutorul unei agrafe sau a unei scobitori, pentru a rămâne întreagă pulpa acestora și, implicit, sucul.

Albușurile și gălbenușurile se separă, după care peste albușuri presărăm puțină sare și le batem spumă. În timp ce le batem, adăugăm treptat zahărul, până obținem o bezea. Gălbenușurile le amestecă cu uleiul și cu vanilia. Când bezeaua este fermă, se adaugă gălbenușurile ușor, amestecând continuu, cu ajutorul unei spatule. La final, se adaugă făina și amestecăm totul până se omogenizează.

Citește continuarea rețetei AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel