Prăjitură de post cu ananas, din doar 5 ingrediente. Rețetă rapidă, gata în câțiva pași simpli

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unsplash.com

Vă propunem o prăjitură de post pe care să o savurați în aceste săptămâni, cu întreaga familie. 

Postul poate fi o perioadă destul de dificilă, însă dacă găsim preparatele ideale, putem trece ușor peste el. Așadar, mai jos vă propunem o rețetă simplă de tort cu ananas, pentru care aveți nevoie de doar 5 ingrediente. 

Ingrediente:

  • o conservă ananas felii + o conservă ananas bucăţi
  • 280 g făină
  • 200 g zahăr brun
  • o lingură margarină vegetală
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

 

Mod de preparare: 

Pregătim mai întâi o formă de tort, pe care o ungem puțin ulei, peste care presărăm două- trei linguri din zahărul brun. După asta, trebuie să adăugăm pe rând feliile de ananas, astfel încât să formăm un strat de tort. 

În alt recipient, se amestecă făina cu restul de zahăr care ne-a rămas și cu praful de copt, până se omogenizează. Adăugăm apoi și conserva de ananas, cu tot cu suc și amestecăm bine. 

Turnăm compoziția obținută în forma de tort, peste feliile de ananas, iar prăjitura se va coace timp de 40 de minute, la 180 de grade. Tortul trebuie să fie rumenit. Poftă bună!

Te-ar putea interesa și: Murăturile în saramură, mai benefice decât cele în oțet: „Sunt net superioare. Reglează toate procesele de digestie, susțin sistemul imunitar”

Cinci sfaturi ca să nu te îngrași în post

Carmen Brumă a oferit pe rețelele de socializare câteva sfaturi excelente prin care poți să te ții departe de kilogramele în plus, în perioada postului. Chiar dacă multe persoane cad în tentațiile alimentelor nesănătoase, celebrul nutriționist trage un semnal de alarmă asupra acestor plăceri nevinovate și spune că ele ne pot schimba complet cifra de pe cântar. 

„1. Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneză de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli
2. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite, astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali!
3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale
4. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale, adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, pătrunjel )
5. Fă antrenamente scurte și intense care-ți accelerează metabolismul și stimulează masa musculară!”, a transmis Caren Brumă pe rețelele de socializare. 

Citește și: Cele mai rele alimente pentru siluetă. Au calorii goale, avertizează nutriționiștii

Cum îți ajuți organismul să absoarbă fier din produsele vegetale

Mai mult, Carmen Brumă a oferit și câteva trucuri prin care poți să crești absorbția de fier din produsele vegetale. 

„Trei trucuri care te ajută să crești absorbția fierului din produsele vegetale dacă ești vegetarian sau dacă ții postul.

1. Adaugă meselor tale o sursă de vitamina C, spre exemplu, pătrunjel, zeamă de lămâie, ardei gras

2. Evită să bei în timpul mesei cafea, ceai negru sau ceai verde, pentru că taninurile din aceste băuturi reduc absorbția fierului

3. Gătește ingredientele care conțin acid oxalic, cum ar fi roșiile sau spanacul, astfel încât să crești absorbția fierului.”, a explicat Carmen Brumă în altă postare de pe Instagram. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel