Prăjitură de post cu gem. O rețetă ușor de preparat și foarte delicioasă

Data publicării:
Prăjitură, foto Unsplash/ autor: Nathan Dumlao
Descriere foto: Prăjitură, foto Unsplash/ autor: Nathan Dumlao

Această prăjitură cu gem este rețeta ideală pentru Postul Paștelui. Este foarte gustoasă. Cei mici o vor adora. 

Ingrediente:


Pentru foi:


12 linguri suc de roșii 

12 linguri zahăr

12 linguri ulei 

1 linguriță amoniac stins cu zeamă de lămâie 

făină cât cuprinde. 


Toate ingredientele se amestecă și se frământă până se obține un aluat potrivit. Acesta trebuie lăsat 30 de minute la crescut. 


După aceea se întind trei foi care se bagă la cuptor. 


Crema:


Gem aromat cu esență de rom(vanilie) și nucă măcinată. 


Preparare:


Cele trei foi de aluat se ung cu gem. Ultima foaie trebuie pudrată cu zahăr vanilat. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel