Prajitură de post cu gem este foarte gustoasă și se prepară ușor și rapid.
INGREDIENTE
125 g margarină
150 g zahăr
2 pliculețe zahăr vanilinat
125 g făină
100 g făină de migdale
o linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
100 ml lapte de soia gem, după gust
PENTRU STRATUL DE SUPRAFAȚĂ
50 g făină
40 g margarină foarte rece
2 linguri zahăr
MOD DE PREPARARE: Pentru blat, margarină, zahărul vanilinat și zahărul se amestecă.Se adaugă laptele de soia, cele două tipuri de făînă, praful de copt și bicarbonatul. Se amestecă bine.Se întinde aluatul în formă de copt unsă și tapetata cu hârtie. Se unge apoi cu gem, după preferință.Pentru stratul exterior se amestecă bine cu degetele făînă cu zahărul și margarină. Se presară peste gem și se da tavă la cuptor pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Ingrediente:
Pentru blat, ai nevoie de:
300 g de zahăr
2 căni cu apă
2 lungurițe bicarbonat nestins
1 cană cu ulei
2 linguri de cacao
esență de rom
făină cât curpinde
nucă de cocos
Pentru glazură ai nevoie de:
5 linguri zahăr
5 linguri cacao
5 linguri apă
1 cub de margarină
Mod de preparare:
Pui zahărul pe foc până se caramelizează, îl stingi cu apă și îl lași până se dizolvă tot. După ce se răcește, adaugi uleiul, bicarbonatul, cacao, esența de rom și făina.
Faci un aluat de consistența checului, tapetezi tava mare cu ulei și făină și torni compoziția apoi o dai la cuptor. După ce se răcește, torni glazura și presari nuca de cocos.
Cum procedezi la glazură:
Fierbi ingredientele pentru glazură până se leagă. Mai puțin margarina pe care o adaugi la sfârșit. Torni glazura caldă peste prăjitură. O tai când este rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News