Prăjitura de post cu morcovi este foarte gustoasă și se prepară extrem de ușor.
INGREDIENTE:
320 ml lapte de soia (neîndulcit)
1 lingură semințe de in (sau chia)
linguri apă
1 lingura oțet de mere
200 g făină
60 g nucă de cocos
1 linguriță praf de copt
un praf bicarbonat de sodiu
2 lingurițe scorțișoară
70 g unt de cocos
200 g zahăr
esență de vanilie
2 morcovi rași
1/2 conservă ananas
un praf sare
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
100 g unt de cocos
1 lingură zeamă de lămâie
esență de vanilie
1/2 linguriță oțet de mere
300 g zahăr pudră
2 linguri lapte de soia
MOD DE PREPARARE: Prepararea blatului : Combină laptele de soia cu oțetul de mere și amestecă; lasă-l deoparte pentru 5-10 minute. Hidratează semințele de in sau chia în 3 linguri de apă și dă-le la frigider pentru 10 minute. În răstimp, combină făina cu nuca de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și praful de sare. Separat, bate zahărul cu untul de cocos, apoi adaugă laptele de soia și semințele hidratate. Încorporează ingredientele lichide în cele uscate, adaugă morcovul și ananasul tocat cât mai mărunt. Toarnă compoziția într-o tavă și dă-o la cuptorul preîncălzit pentru ~20 de minute, la 180 grade.
Prepararea cremei
Pentru cremă, combină untul de cocos cu zeama de lămâie, oțetul, esența de vanilie, apoi adaugă treptat zahărul pudră, în timp ce mixezi. După ce ai obținut o consistență omogenă, subțiaz-o puțin cu 1-2 linguri lapte de soia.Taie blatul în 2 pe înălțime, dacă prăjitura a ieșit suficient de înaltă și întinde 1/2 cantitatea de cremă între blaturi, iar cealaltă jumătate întinde-o deasupra. Dacă blatul nu e suficient de gros pentru a fi înjumătățit, întinde glazura doar deasupra acestuia.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News