Prăjitura "Durere de cap. O rețetă simplă și inedită, perfectă pentru orice ocazie. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară!
Am întrebat-o pe mama de ce se numește așa... ghici ce... nu a știut să îmi spună. Probabil că îți dă bătăi de cap până să o prepari? Mă îndoiesc. Îți trece capul dacă o mănânci? Mnu cred. Dar poate că e atât de bună încât te vei trezi cu o durere de cap? Posibil. Important este să mâncăm cumpătat.
6 Albuș ou
150 g Zahăr
1 plic Zahăr vanilat
2 linguri Făină
1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
50 g Nuci măcinate
4 Gălbenuș ou
200 g Unt
2 linguri Ness
2 Gălbenuș ou
150 g Zahăr pudră
50 g Nuci
1/2 cană Apă
6 linguri Zahăr
3 linguri Cacao
50 g Unt
Pentru Blat:
1. 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.
Pentru Cremă:
1. Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.
2. Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.
3. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 g de nuci prăjite, tăiate mărunt.
4. Se întinde crema, peste blatul bine răcit.
Pentru Glazură:
1. Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).
2. Se toarnă glazura caldă peste cremă.
3. Prăjitura se lasă la răcit!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News