Ați încercat, până acum, prăjitura "Poșeta Elenei Udrea"? Nu este nicio glumă! Este un desert fin și aromat. Ți-am pregătit rețeta, în rândurile de mai jos.
Ingrediente
Blat cacao
5 ouă
5 lg zahăr
4 lg făină
2 lg cacao
3 lg ulei
Crema
4 ouă
200 g zahăr
4 lg lapte
200 g unt
1 fiolă esenţă de vanilie
500 g biscuiţi Biskrem cu cremă de cacao
200 ml cafea espresso tare neîndulcită
Glazura
200 g ciocolată albă
2 lg unt
2 lg lapte
50 g ciocolată neagră topită
Vezi și: Rețetă: Tartă fină cu mere și cremă de migdale
Rețetă: Aripioare de pui cu parmezan si piper negru
Cum se prepară
Blat cacao: mixăm spumă albuşurile, adăugăm zahărul, mixând bine, apoi gălbenuşurile amestecate cu uleiul, treptat, iar la urmă făina amestecată cu pudră de cacao. Amestecăm cu o lingură. Compoziţia o coacem în tavă (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, potrivit miremirc.ro. Blatul rece îl tăiem în două.
Crema: ouăle întregi cu zahărul le batem cu telul, apoi adăugăm laptele şi punem crăticioara pe foc mic, amestecând mereu până când crema se îngroaşă ca o budincă mai subţire. Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm să se răcească. Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin şi în el adăugăm câte 1 lg, treptat, din crema de ouă răcită, apoi esenţa de vanilie. Crema o împărţim în două.
Asamblare: 1/2 blat cacao - 1/2 cremă - biscuiți înmuiaţi în cafea espresso tare rece - 1/2 cremă - 1/2 blat cacao - glazură.
Glazura: ciocolata albă cu untul şi laptele le punem într-o cratiţă de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o întindem peste prăjitură. Peste glazură trasăm linii de ciocolată neagră topită, apoi cu o scobitoare trasăm invers liniile.
Dăm prăjitura la rece de seara până dimineaţă sau pentru minim 4 ore. Tăiem cu un cuţit trecut prin apă fiartă, şters de apă.
Vezi și: Rețetă tradițională: Plăcintă țărănească
Rețetă delicioasă de Risotto cu parmezan. Simplu și gustos
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News