Prăjitura șireată. Rețeta inedită de desert pentru cei dragi. Este excelentă!

Data publicării:
Sursa foto: Facebook Bunătăți á la Nico
Descriere foto: Sursa foto: Facebook Bunătăți á la Nico

Vrei să le faci o surpriză celor dragi? Poți încerca rețeta de "prăjitură șirată". Iată cum se prepară.

Ingrediente

10 bucăți ouă

1 litru lapte

1 pachet unt sau margarină

300 g zahăr

300 g făină

3 pliculețe zahăr vanilat

1 bucată fiolă esență rom

Cum se prepară

Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele. Bateți albușurile cu restul zahărului, zahărul vanilat și esența de rom, scrie nationaltv.ro. Apoi, amestecați spuma de albușuri cu restul aluatului și turnați într-o tavă tavă unsă și tapetată cu făină. La sfârșit, daţi la cuptor o oră şi jumătate şi după aceea este gata de servit. 

Vezi și: Prăjitura "Poșeta Elenei Udrea". Rețeta pentru un desert special

BONUS: Gogoși pufoase

Ingrediente:

400g făină

200ml lapte călduț

40g zahăr

7g drojdie uscată

un vârf de linguriță sare

1 ou

40g unt la temperatura camerei

300-400ml ulei

Zahăr vanilat

Vezi și: Prăjitură fără coacere. Cheesecake cu lime

Rețetă dietetică: Brownie cu mere și făină, fără gluten

Mod de preparare: 

Într-un bol vom pune laptele călduț, zahăru, drojdia și amestecăm bine. Peste amestecul obținut punem făina amestecată cu sarea, oul și untul. Frământăm totul foarte bine.  Lăsăm aluatul la dospit pentru 50 de minute. Din aluat, vom forma 12 biluțe pe care le vom acoperi cu folie de plastic. 

Dintr-o bilă de aluat formăm cu un șnur, din care vom face un 8 neterminat în partea de jos. Codițele ramase se vor împleti pe bucla de sus. cele 12 gogoși împletite astfel se lasa la dospit încă 30 de minute. Prăjim gogoșile în uleiul încins.  Dăm gogoșile prin zahăr pudră.

Vezi și: Mihaela Bilic, rețeta de Ciocolata caldă care nu îngrașă: „Plăcere diluată, nevinovată și garantată”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel