Prăjitura Valurile Dunării. Rețeta lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani"

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani
Descriere foto: Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Prăjitura Valurile Dunării este un desert perfect de savurat la masa de Paște.

Ingrediente pentru blat: 

  • 8 ouă
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură de lapte
  • 30 gr cacao
  • 300 gr făină
  • un praf sare
  • 7 gr praf de copt
  • 250 gr vișine fără sâmburi, din vișinată

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 500 ml lapte
  • 125 gr făină
  • 250 gr unt(82% grăsime)
  • un praf sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 250 gr ciocolată amăruie(50% cacao)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 gr unt

Mod de preparare pandișpan

Se începe cu prepararea blatului de pandișpan, care va fi în două culori.

Mai întâi, trebuie să separi albușurile de gălbenușuri, după care albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul tos. Untul topit și răcit se amestecă cu gălbenușurile și cu zahărul vanilinat, iar peste compoziția obținută adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt. După ce făina s-a încorporat bine se adaugă treptat albușurile spumă. Va rezulta o compoziție de pandișpan, pe care trebuie să o împarți în două părți egale.

Prima parte din compoziție se întinde în o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. În cea de-a doua parte se adaugă pudra de cacao și o lingură de lapte, pentru a-și schimba culoarea. Vișinele se pun din loc în loc și apoi se bagă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Mod de preparare cremă

Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă puțin lapte, ca să se dilueze, după care se adaugă făina, care trebuie încorporată bine. Apoi, se toarnă și restul de lapte, până la omogenizare.

Crema de vanilie se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când devine consistentă. Când e gata, se pune la răcit.

Când crema este complet rece, se ia și se amestecă cu untul moale și se întinde peste blatul de prăjitură răcit deja. Crema trebuie să fie mai groasă decât la o prăjitură obișnuită, deoarece peste ea va mai fi și glazura de ciocolată și nu trebuie să alunece de pe blatul de prăjitură.

Mod de preparare glazură

Se pune frișca lichidă la încălzit, până aproape de punctul de fierbere. Când este gata, se adaugă în frișcă ciocolata ruptă și untul, iar compoziția se amestecă până când se omogenizează bine. Glazura de ciocolată se întinde peste prăjitură cât este caldă, după care rezultatul final se bagă la frigider, până când glazura se întărește.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă de drob de ciuperci. Miruna Lica dezvăluie ingredientele secrete



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel