Prăjitura Valurile Dunării este un desert perfect de savurat la masa de Paște.
Se începe cu prepararea blatului de pandișpan, care va fi în două culori.
Mai întâi, trebuie să separi albușurile de gălbenușuri, după care albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul tos. Untul topit și răcit se amestecă cu gălbenușurile și cu zahărul vanilinat, iar peste compoziția obținută adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt. După ce făina s-a încorporat bine se adaugă treptat albușurile spumă. Va rezulta o compoziție de pandișpan, pe care trebuie să o împarți în două părți egale.
Prima parte din compoziție se întinde în o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. În cea de-a doua parte se adaugă pudra de cacao și o lingură de lapte, pentru a-și schimba culoarea. Vișinele se pun din loc în loc și apoi se bagă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă puțin lapte, ca să se dilueze, după care se adaugă făina, care trebuie încorporată bine. Apoi, se toarnă și restul de lapte, până la omogenizare.
Crema de vanilie se fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până când devine consistentă. Când e gata, se pune la răcit.
Când crema este complet rece, se ia și se amestecă cu untul moale și se întinde peste blatul de prăjitură răcit deja. Crema trebuie să fie mai groasă decât la o prăjitură obișnuită, deoarece peste ea va mai fi și glazura de ciocolată și nu trebuie să alunece de pe blatul de prăjitură.
Se pune frișca lichidă la încălzit, până aproape de punctul de fierbere. Când este gata, se adaugă în frișcă ciocolata ruptă și untul, iar compoziția se amestecă până când se omogenizează bine. Glazura de ciocolată se întinde peste prăjitură cât este caldă, după care rezultatul final se bagă la frigider, până când glazura se întărește.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de drob de ciuperci. Miruna Lica dezvăluie ingredientele secrete
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News