Preferi cafeaua cu lapte? Doctorul Mihail te avertizează cu privire la consumul acesteia!

Data publicării:
Freepik.com
Descriere foto: Freepik.com

Medicul Mihail Pautov ne spune despre efectele negative ale consumului de cafea cu lapte.

Pe contul său de Tik Tok, doctorul Mihail ne-a explicat pericolele consumului de cafea cu lapte. Cu toate acestea, medicul ne aduce și alternativa.

„Mulți sunt curioși despre consumul de cafea cu lapte. Studiile în această privință sunt oarecum controversate și vreau să explic de ce. Sunt foarte multe care spun că, dacă consumi cafea cu lapte, proprietățile acelei cafele scad. Și este posibil să fie adevărat pentru unele persoane. Este ok să bei cafea cu lapte. Problema este ce reacție ai tu la lapte. Dacă tu nu poți să digeri laptele, este posibil să nu asimilezi o parte din elementele benefice din cafea. Dacă tu nu ai nicio problemă cu laptele, atunci e foarte ok să consumi cafea cu lapte. Ceea ce s-a demonstrat însă că funcționează la toată lumea, indiferent dacă ești intolerant sau nu la laptele de vacă sau la alte elemente din laptele de vacă, este laptele de soia. Laptele de soia și, bănuiesc, și alte tipuri de lapte vegetal se cuplează în aceeași măsură cu elementele benefice din cafea, dar pentru că laptele de soia e în mare parte ușor de digerat pentru toată lumea, putem fi siguri că acele proteine din laptele de soia, care au capturat elementele benefice din cafea, o să fie digerate și cafeaua o să fie absorbită.”

 

@doctor.mihail

Tu cum preferi cafeaua de dimineata❓????????‍⚕️☕️

♬ original sound - doctor.mihail

Care este diferența dintre cafea cu lapte și cea neagră?

Nivelurile de cofeină

Atât cafeaua neagră, cât și cafeaua cu lapte conțin aceeași cantitate de cofeină. Nu există nicio diferență perceptibilă între cele două. Diferă în ceea ce privește gustul. Totuși, cofeina din cafeaua ta va fi diluată într-o anumită măsură dacă adaugi lapte. Prin urmare, după ce bei cafea cu lapte, nu te vei simți la fel de energic cum te-ai simți după ce ai bea cafea neagră.

Beneficii pentru sănătate

Deși cantitatea de cofeină care se găsește în ambele tipuri de cafea este aceeași, efectele lor pozitive asupra sănătății sunt diferite. Cafeaua fără lapte oferă de obicei un număr mai mare de beneficii decât cafeaua cu lapte. De exemplu, consumul de cafea neagră crește activitatea cerebrală, îmbunătățește memoria și o protejează pe termen lung. Pierderea memoriei poate fi evitată în viața de mai târziu prin consumul zilnic al unei cești de cafea neagră.

Cât de periculoase sunt băuturile energizante. Nu te așteptai la asta

O ceașcă de cafea neagră, care nu conține lapte, are o concentrație mai mare de cofeină și menține starea de alertă pentru mai mult timp. Mai mult decât atât, deoarece cafeaua este un stimulant, consumul chiar și al unei singure cești de cafea neagră poate determina creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Multe toxine sunt eliminate din corpul tău prin urinare atunci când bei cafea neagră, ceea ce contribuie la procesul de detoxifiere puternică. Pe lângă acest beneficiu, consumul de cafea fără lapte sau zahăr poate reduce riscul de a dezvolta ciroză hepatică, hepatită și alte afecțiuni grave de sănătate. În plus, consumul de cafea neagră este benefic pentru sănătatea generală a ficatului tău.
Pe de altă parte, cafeaua cu lapte are o serie de calități dorite. De exemplu, arsurile la stomac, care pot fi cauzate de cafeaua obișnuită, pot fi evitate prin consumul de cafea cu lapte. Acest lucru se datorează concentrației ridicate de acid care se găsește în cafeaua neagră, fiind unul dintre factorii care pot determina aciditatea urinei. Acest lucru nu este valabil în cazul cafelei cu lapte, deoarece laptele diluează cofeina.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Alexandra Dumitru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel