Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Data publicării:
PREOT
Descriere foto: PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente.

„A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi lactate fermentate și să pui murături.

Cartea Super intestinul a doctorului William Davis este interesantă și merită citită. Nu uita că în intestinul tău se află al doilea creier, iar provocările vieții sunt receptate cel mai acut tot la nivel intestinal.

Tot de la intestin pleacă și bolile, iar bolile sunt astăzi cauzate de o rupere tot mai accentuată de natură.

Ceea ce noi facem prin tradiție – nu cred că sunt multe familii care nu-și pun legume la murat – occidentul redescoperă științific și practic de le specialiști.

Merită citită cartea. Este ușor de parcurs. Conținutul are aplicabilitate practică. Înțelegi ceea ce se întâmplă cu tine și ce înseamnă colon iritabil, diagnostic pe care medicii îl pun din ce în ce mai des”, a zis Paul Iulius Negoiță.

 

În această carte, Dr. Davis explorează legătura dintre sănătatea intestinului și starea generală de sănătate, oferind informații detaliate despre modul în care microbiomul intestinal influențează diverse aspecte ale sănătății noastre, inclusiv greutatea corporală, imunitatea și starea de bine mentală.

 

Dr. Davis explică rolul crucial al bacteriilor intestinale în menținerea sănătății și în prevenirea bolilor cronice. El subliniază că un microbiom dezechilibrat poate duce la probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile autoimune.

 

Cartea oferă strategii pentru refacerea și menținerea unui microbiom sănătos. Aceasta include recomandări dietetice, suplimente probiotice și prebiotice, precum și alte schimbări în stilul de viață care pot îmbunătăți diversitatea bacteriană benefică din intestin.

 

Dr. Davis discută despre beneficiile alimentelor fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul și legumele murate, care pot ajuta la popularea intestinului cu bacterii benefice.

 

Cartea explorează conexiunea dintre sănătatea intestinului și starea mentală, evidențiind că un intestin sănătos poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce riscul de depresie și anxietate.

"Super Intestinul" include exemple de planuri de alimentație, rețete și programe detaliate pe care cititorii le pot urma pentru a-și îmbunătăți sănătatea intestinului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel