Chef Joseph Hadad dezvăluie cum putem integra inteligent și creativ mozzarella în rețete.
Brânzeturile au devenit din ce în mai populare și în țara noastră, făcând parte aproape din meniul zilnic al multor persoane. Fie că alegem să le savurăm la micul dejun, împreună cu carne de pui, la masa de prânz, sau într-o salată, brânzeturile aduc un gust mult mai bun aproape în orice preparat, motiv pentru care ele sunt, de regulă, nelipsite. Există însă câteva preparate cu mozzarella pe care poate că nu le știi, iar despre care s-a hotărât să vorbească chef Joseph Hadad, care își dorește să-și inspire cât mai mult fanii.
„Intrate nu de foarte mulți ani în alimentația românilor, mozzarella și verișoara ei mai moale, burrata, au urcat repede în topul preferințelor de brânzeturi ale noastre. (...) Deși, cred că nici nu vă închipuiți în câte feluri pot fi folosite, dincolo de salate sau pizza. Tocmai de aceea scriu acum acest articol, pentru a vă deschide orizonturile mozzarellei și burratei cu câteva rețete.
Mozzarella sticks sunt un antreu prezent adesea în meniurile restaurantelor sau pub-urilor și, dacă de obicei acestea sunt cumpărate congelate, gata de pus în baie de ulei, puteți încerca totuși să le faceți și în casă. Nu este nimic greu. Le pregătiți ca pe șnițel. Tăiați mozzarella în baghete, le dați prin făină, apoi ou bătut, apoi pesmet. Reluați etapa cu oul și pesmetul, pentru a asigura un strat mai gros de panadă, care să nu permită scurgerea brânzei la prăjirea în baie de ulei. Le puteți servi cu sos de roșii în stil italian sau cum aveți chef.”, scrie chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.
VEZI și: Riscurile la care te supui când consumi prea mult pepene roșu. Carmen Brumă: „Ne dorim să le evităm”
Dacă ai nevoie să completezi și meniul pentru o petrecere, atunci ce-ar fi să realizezi mini-mozzarella marinate? Sunt extrem de simplu de preparat și nu ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază. Cu toate acestea, ele vor face senzație pe masa oricărui eveniment festiv, indiferent de gusturile culinare.
„Mini-mozzarella marinate sunt o idee bună și de petrecere, dar și pentru mesele obișnuite de acasă. Serviți-le cu pâine prăjită sau biscuiți sărați și aveți o gustare perfectă. Pentru acestea aveți nevoie de mini-mozzarella, ulei de măsline, oregano și busuioc uscate și usturoi zdrobit. Amestecați-le pe toate și lăsați-le într-un bol acoperit în frigider pentru vreo două ore, ca să apuce să se infuzeze gusturile.”, a continuat el.
Citește și: Rețete gustoase și interesante cu pepene. Chef Joseph Hadad: „Pus pe grătar este excelent”
Dacă îți dorești însă un preparat sățios și delicios pentru masa de prânz sau pentru cină, în care totuși vedeta să rămână mozzarella, atunci chef Joseph Hadad are și aici două propuneri care depășesc așteptările tuturor.
„Pieptul de pui umplut poate fi alternativa mai gustoasă a fadului piept de pui la cuptor. Creați un buzunar în interiorul puiului și umpleți-l cu ingrediente după gust, fie spanac, fie ciuperci sau alte legume, amestecate toate cu cubulețe de mozzarella, care odată cu coacerea se va topi și va uni toate gusturile. Închideți buzunarul cu scobitori ce au fost ținute în apă în prealabil, astfel încât să nu se ardă în cuptor.
Și pentru o rețetă interesantă, inedită și simplă, vă prezint frigăruile de paste. Sunt o gustare practică, pentru care aveți nevoie de paste rigattoni (un fel de penne mai mari), sos de roșii, busuioc proaspăt și mozzarella. Puteți încerca și varianta bolognese, pentru care veți avea nevoie de sosul bolognese de carne tocată. Fierbeți pastele al dente și înfigeți-le pe frigărui, apoi așezați-le pe o hârtie de copt în tavă. Ungeți-le cu ajutorul unei pensule cu sosul de roșii și presărați deasupra mozzarella rasă și busuioc tocat. Dați la cuptor pe funcția grill sau puneți-le într-un air fryer pentru câtva minute, până se topește și se gratinează brânza.”, continuă bucătarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News