Preparatele care merg perfect alături de pesto. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta. Chef Joseph Hadad: „Lăsați-vă imaginația să zboare”

Data publicării:
Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram

Chef Joseph Hadad a venit în ajutorul fanilor cu câteva alternative minunate ce merg alături de celebrul sos pesto.

Sosul pesto este adorat de foarte multe persoane care își doresc un preparat aromat, plin de savoare și cu o culoare unică. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi tindem să îl utilizăm pentru o gamă restrânsă de preparate, lucru care este greșit, întrucât există multe opțiuni și rețete alături de care acest sos verde și fresh ar fi ideal. Pentru a le oferi fanilor săi o doză în plus de inspirație, chef Joseph Hadad a vorbit despre principalele variante pe care le poți lua și tu oricând în calcul, dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva diferit.

„Ori îți place, ori nu-ți place. Așa se spune despre pesto. Însă cel mai adesea suntem obișnuiți cu acest sos fresh de busuioc pentru paste sau, eventual, peste o burrata catifelată. Dar întrebuințările lui ca element de gust (și nu numai), pot fi mult mai largi. Eu o să vă dau câteva idei, iar pentru restul, lăsați-vă imaginația să zboare.

Combinația de humus și pesto este una minunată. Fie că le faceți pe fiecare de la zero (în cazul ăsta puteți chiar să nu mai adăugați tahini în humus) sau le cumpărați de-a gata, fie că amestecați pesto în humus sau îl puneți doar deasupra, ca topping, este o opțiune de masă foarte gustoasă.

Și cu cartofii merge de minune. Fie că vorbim de cartofi copți (întregi sau tăiați, presărat peste ei când sunt scoși din cuptor), de salată de cartofi (în cazul acesta, amestecat cu maioneza sau ca dressing de sine stătător) sau de piure (amestecat în piure, pe care apoi îl puteți garnisi sau gratina cu parmezan).”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său.

Citește și: Băutura minune pe care trebuie să o consumi zilnic. Mihaela Bilic: „Hidratează, ajută la imunitate, scade riscul de obezitate și de cancer”

Preparate care merg excelent cu pesto

Dacă alături de paste și de cartofi l-ai mai servit, probabil că următoarele opțiuni o să ți se pară destul de ciudate, însă merită să le dai o șansă, după cum lasă de înțeles bucătarul chef. Astfel, data viitoare când prepari ouă umplute, diferite supe sau cheescake nu uita că poți personaliza rețetele cu acest ingredient delicios.

„Pentru ouăle umplute puteți amesteca gălbenușurile cu pesto în loc de maioneză și, dacă faceți pesto-ul în casă, ce ar fi să îl faceți cu un mix de busuioc și mentă? Acesta se potrivește și mai bine cu oul fiert.

Și supele anoste pot primi un zvâc de la o lingură de pesto. Așa cum pui smântână în ciorbă, niște peste adaugă profunzime gustului. Merge bine cu supa de roșii, supa minestrone și alte supe-creme de legume, cum ar fi cea de cartofi și praz, de exemplu.

O altă idee mai puțin întâlnită este cea de cheesecake sărat, în care puteți adăuga pesto ca element de gust. Folosiți pesmet în loc de biscuiți pentru blat și o combinație de ricotta cu smântână sau cremă de brânză, amestecate cu pesto, iar deasupra presărate roșii uscate tăiate.”, a mai dezvăluit el.

VEZI și: Florentina Opriș, dietă cu cireșe. Slăbești un kilogram pe zi: „Fac ca organismul să ardă mai repede grăsimile”

Rețete îmbunătățite cu pesto

Lista preparatelor care merg perfect alături de pesto nu se termină aici, după cum spune chiar Joseph Hadad, care le mai oferă fanilor săi multe alte alternative.

„Că tot a venit vara și vremea porumbului copt, ce ar fi să încercați varianta cu pesto? În loc de unt întins pe porumbul copt, să puneți pesto și, eventual să mai presărați și niște parmezan ras pe deasupra.

Dacă trebuie să pregătiți niște tratații rapide pentru musafiri, folosiți o foaie de aluat foietaj peste care ați întins pesto, o rulați și tăiați rondele pe care le puneți apoi la cuptor. Tot pentru o masă cu invitați, de exemplu, ați putea folosi pesto-ul pe post de dip: pregătiți bastonașe de legume (morcovi, țelină apio, ridichi, castraveți, ardei gras), de cașcaval și/ sau grisine și așezați-le în jurul unui bol de pesto în care să fie înmuiate.

Și un risotto cât se poate de simplu beneficiază de gustul complex pe care i-l oferă una-două linguri de pesto adăugate la final.

Și să nu uităm de ciupercile umplute, care ar putea primi printre ingredientele lor și niște pesto, pentru un gust mai complex și fresh.

O modă care circulă acum online și nu este deloc de ignorat o reprezintă prăjirea ochiurilor în pesto în loc de ulei. Tot pentru ouă, de data aceasta întins peste omletă, pesto vine ca un condiment minune.”, a mai spus el.

Citește și: Salata minune, cu cel mai mare conținut de vitamina C. Are proprietăți antioxidante, susține sănătatea inimii și te menține hidratat



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel