Problemele grave pe care le provoacă sucurile asupra sănătății tale. Medicul Mihail Pautov: „E momentul să te oprești”

Data publicării:
dr mihail foto: dr mihail/youtube
Descriere foto: dr mihail foto: dr mihail/youtube

Mihail Pautov trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de sucuri. Medicul îi îndeamnă pe oameni să renunțe să mai bea sucuri, indiferent de tipul acestora.

Într-o postare recentă pe rețelele sociale, Mihail Pautov a detaliat pericolele asociate cu consumul de sucuri, indiferent dacă sunt naturale, făcute acasă sau cumpărate din comerț. Medicul recomandă alternative sănătoase precum apa plată, apa minerală, apa cu lămâie sau fructe, ceaiul și cafeaua. 

„Dacă încă bei sucuri, de orice fel, fie că îți faci suc natural acasă. Pui apă minerală și sirop din comerț, sirop pe care scrie că e natural, ăla e suc. Fie că îți storci suc de portocale și îl bei pentru sănătate sau că bei suc din comerț, orice suc ai bea, dacă încă bei suc, e momentul să te oprești. Conține o tonă de zahăr. Alternativa este să bei apă, apă cu gaz, apă cu un pic de sare, apă cu lămâie, apă cu fructe, ceai, cafea. Și în ceai poți să pui fructe și ai o sumedenie de tipuri de ceai.

Eu am un termos pe care îl port cu mine de câteva săptămâni. Îmi fac dimineața, la prânz și seara ceai de mentă, de fructe și îl îmbib acolo. Pun niște fructe înăuntru, pun un pic de lămâie, l-am închis și toată ziua am o băutură care mă hidratează, care îmi dă gust, care îmi dă plăcere și efectiv nu simt nevoia de a bea niciun suc”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Riscurile consumului de carne procesată asupra sănătății. Medicul Mihail Pautov trage un semnal de alarmă

Sucurile afectează nivelul glicemiei

Medicul a explicat și modul în care sucurile afectează nivelul glicemiei. Pentru cei care doresc, totuși, o alternativă, Mihai Pautov recomandă  mai degrabă sucurile cu zero zahăr, care conțin aspartam. 

„În momentul în care bei orice fel de suc care are 10 grame de zahăr pe suta de mililitri, glicemia ta crește foarte mult, ceea ce n-ar fi o problemă, pentru că ea în timp scade, dar scade sub nivelul normal. În acest moment ți se face poftă și ți se face sete fix de un alt astfel de suc. O variantă de compromis este o variantă de suc cu zero zahăr, care într-adevăr conține aspartam. E mult mai bine săp bei apă decât suc cu aspartam, dar lumea științifică, aproape în unanimitate, confirmă că e mai bine să bei suc cu aspartam care îți menține glicemia stabilă față de orice alt suc. Atenție, asta e valabil și pentru sucul de portocale proaspăt stors.

Oamenii de știință au comparat spike-ul glicemic de la un suc de portocale versus o cola. Rezultatul acestui studiu este că nu s-a găsit nicio diferență în glucoza postprandială între sucul de portocale și Cola, adică după sucul de portocale o să ai aproximativ același rezultat”, a mai precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Alimentul pe care îl ai în bucătărie și care reduce riscul de boli grave. Mihaela Bilic: „Cercetătorii au demonstrat scăderea cu 20-35% a riscului de cancer de prostată”

Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuiești sucul acidulat. Dr. Mihail: „E de 10 ori mai bun, decât să bei 55 de grame de zahăr într-o cană”

@doctor.mihail

Trebuie să știi asta despre sucuri și să faci alegeri bune pentru sănătatea ta ☝????????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel