Această rețetă de profiterol își va aduce aminte de copilărie. Este ușor de preparat și va deveni desertul preferat al familiei tale.
Ingrediente:
Pentru înghețată ai nevoie de:
4 ouă
600 ml lapte
100 g zahăr
2 esențe de vanilie
60 g ciocolată de menaj/ 1 lingură cacao
6 linguri de frișcă
Pentru gogoșele ai nevoie de:
3 linguri făină
2 ouă
125 ml apă
50 g margarină
sare
zahăr
2-3 linguri sos de ciocolată
2-3 linguri dulceață de zmeură
200 ml frișcă
Cum procedezi pentru înghețată:
Freci ouăle cu zahărul, iar în alt vas fierbi laptele cu vanilia. Când începe să clocotească îl dai deoparte și îl lași să se răcească. După un sfert de oră adaugi ouăle, cu zahărul și împarți compoziția în jumătate. Într-o parte adaugi ciocolata topită pe baie de aburi sau cacao. Iar cealaltă parte rămâne simplă. Fierbi ambele compoziții la foc mic, amestecând continuu și când s-au îngroșat le dai deoparte. După ce s-au răcit adaugi în fiecare compoziție 2-3 lingurițe de friscă și le dat la congelator pentru 3-4 ore.
Pentru gogoși: pui la fiert apa cu margarina și când clocotește adaugi făina, amesteci 2-3 minute apoi o dai deoparte și o lași să se răcească. Încorporezi apoi ouăle pe rând, pui un praf de sare și unul de zahăr și amesteci. Iei câte o linguriță din aluat, o pui în tava unsă cu margarină și după ce le formezi pe toate le coci la foc 10-15 minute. Nu deschizi cuptorul în acest timp. Dupp ce s-au răcit, le umpli cu frișcă bătută. Pui în cupe înghețata de vanilie și de ciocolată, gogoșelele și decorezi cu frișcă, sos de ciocolată și dulceața de zmeură.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News