Mihaela Bilic a spus ce să adaugi în cafea pentru a-ți ține de foame și pentru a avea stomacul plin câteva ore. Această combinație nu doar că te ajută să te simți plin, dar este și o opțiune excelentă pentru persoanele care urmează o dietă.
Acum că a venit frigul, este esențial să ne menținem organismul hidratat, chiar dacă senzația de sete nu este la fel de mare ca în sezonul cald. Consumul de lichide nu doar că ajută la buna funcționare a organismului, dar și la prevenirea diverselor probleme de sănătate.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic subliniază că, în anotimpul frig, senzația de sete scade, iar oamenii tind să consume mai puține lichide. Este important ca fiecare persoană să se concentreze asupra necesarului de hidratare, care variază în funcție de factori precum vârsta, greutatea, înălțimea și metabolismul individual. Deși se recomandă un consum de un litru și jumătate până la doi litri de lichide pe zi, este esențial ca fiecare persoană să-și asculte nevoile organismului.
„Trebuie să ne concentrăm și să ne propunem să consumăm lichide pentru că vine anotimpul rece și când este frig afară nu ne mai este atât de sete. Partea cu hidratarea este firească vara când transpirăm, însă iarna nu ne mai vine să bem așa «apă chioară».
Ar trebui să consumăm un litru jumătate, până în doi litri, și foarte important nu, numai vârsta, înălțimea, greutatea ci și metabolismul. Sunt persoane care nu transpiră. Pentru că apa, de fapt, se pierde în momentul în care faci efort fizic sau ai un metabolism care este cheltuitor și pierde apă. Sunt persoane care nu au senzație de sete, care nu transpiră și atunci, dacă corpul lor este un pic mai zgârcit cu pierderile, nici nu ai nevoie să bei atât de multă apă. Recomandările sunt una, nevoile corpului le simți tu în pielea ta și ar fi bine să-l asculți.
Când vine vorba de lichide, din nou natura ne ajută pentru că a pus apă în toate alimentele cu excepția uleiului care este 100% grăsime, acolo nu avem niciun gram de apă. Orice aliment, până și cele uscate tot mai conțin un pic de apă, inclusiv semnințele de tip: alune, migdale. Ele au până la 10% apă. În cealaltă extremă punem fructele și legumele care au peste 90% apă.
Organismul nostru știe să-și ia apa și din mâncare. La capitolul să bem apă ca atare, bineînțeles apa este cea mai banală și cea mai simplă, însă o mulțime de mâncăruri conțin apă inclusă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știrile Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Acestea sunt alimentele cel mai des falsificate. Mihaela Bilic a dezvăluit cum facem diferența între mâncarea de calitate și cea contrafăcută
Băuturile calde devin astfel o alegere plăcută și benefică pentru organism. Potrivit medicului nutriționist, jumătate din populația globului optează pentru ceai, în timp ce cealaltă jumătate preferă cafeaua, care este o sursă excelentă de hidratare. Cafeaua aduce multiple beneficii, având un conținut ridicat de antioxidanți, și acționează ca un tonic natural ce stimulează digestia, oferind un efect de înviorare dimineața.
Adăugarea laptelui poate transforma cafeaua într-un aliment care oferă senzația de sațietate, fiind o opțiune potrivită pentru cei care doresc să-și controleze aportul caloric. Astfel, cafeaua devine nu doar o băutură, ci și un aliat în menținerea unei diete echilibrate, având capacitatea de a ține de foame.
„Pentru că tot vine anotimpul rece și avem o prognoză meteo care ne anunță că va fi frig. Băuturile calde din acest sezon rece sunt și plăcute pentru organism pentru că aduc, să zic așa, ne încălzesc de la interior.
Unele dintre ele chiar ne și țin de foame. Se știe că jumătate din populația globului bea ceai, cealaltă jumătate bea cafea. Acest lichid călduț cu care începem ziua este o sursă de hidratare, incontestabil avem acolo și apă.
De ce ar fi bine să facem un obicei din a bea cafea? Bobul de cafea, ca și cel de cacao conține o mulțime de antioxidanți. Cafeaua este un tonic natural și pune un pic în mișcare tubul digestiv. Este un fel de gimanstică de învioarare pe care o primim dimineața. Asta dacă bem cafeaua simplă. Dacă vrem să avem și beneficiul că ne ține foame și ne ține stomacul plin, atunci punem și lapte. Persoanele care țin dietă pot să o consume pentru a mânca mai puțin. Poate să fie un lichid care hidratează, dar și un aliment care ține de foame și ține stomacul plin câteva ore. Deci, bem cafea cu lapte când vrem stomacul plin și astfel o avem ca aliment”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știrile Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News