David Pușcaș, fiul adoptiv al cântăreței Pop Luminiței Anghel, a trecut prin situații provocatoare în ultimele săptămâni, atât în privința stării de sănătate, cât și a situației familiale. Tânărul este într-o stare de recuperare după momente de coșmar. Iată ce diagnostic a primit din partea medicilor.
Conform SpyNews, tânărul a declarat: ”Toate aceste stări s-au produs din tot trecutul meu cu mama, din copilăria mea, toate au venit acum în viața de adult, abia acum la 25 de ani m-a lovit rău de tot, am realizat tot ce mi s-a întâmplat, un trecut oribil. Am început să mănânc prost, am ajuns pe pastile, Sarah JSun, prietena mea, care e ca îngerul meu păzitor, îmi e prietenă, soră, ce vrei tu, ea a urlat la mine ca să pun stop și să îmi revin”
David Pușcaș a interpretat stările sale ca pe efecte ale depresiei timp de luni de zile, însă a fost diagnosticat cu tulburarea borderline, iar câteva dintre efectele acesteia sunt manifestările de furie, crize și frica de a nu rămâne singur.
Potrivit Fanatik, persoanele care ajung să primească acest diagnostic au o predispoziție genetică la care se adaugă factori externi de mediu, cum ar fi relațiile de familie instabile, abuzuri în copilărie sau sentimentul de a fi neglijat.
„În momentul ăsta viața mea e mult mai ok, n-am fost deloc bine în trecut, până acum o lună. Am fost pe antidepresive vreo patru luni, am fost pe pastile de reglare de emoții pentru că am fost diagnosticat cu borderline. Am fost și la psihiatru, am mers vreo două săptămâni, dar n-am mai continuat pentru că n-am avut bani să le continui, însă mi-a prescris o pungă de medicamente”, a declarat David Pușcaș pentru spynews.
Critici aduse părinților: „Mi-au impus o grămadă de restricții”
De asemenea, tânărul spune ca toate experiențele sale din copilărie au făcut ca această situație sa fie generată. Acesta aruncă vina pe cei doi părinți adoptivi ai săi: „El a schimbat lucrurile în casă. Nu m-a dorit. Nici familia lui. Mi-au impus o grămadă de restricții, de intrat în casă, de ajung acasă. Eu nu aveam dreptul să deschid frigiderul să mănânc. Nu aveam voie în sufragerie cu ei, trebuia doar să stau în cameră închis”, potrivit bzi.
Mi-au impus o grămadă de restricții, de intrat în casă, de ajung acasă. În liceu trebuia să ajung la ora 20:00 în casă, dacă depășeam era nasol, eram pedepsit, eu nu aveam dreptul să deschid frigiderul să mănânc. Eu niciodată n-am putut să mă duc să-mi fac un sandwich, îmi zicea că nu am dreptul pentru că n-am pus bani. Nu aveam voie în sufragerie cu ei, trebuia doar să stau în cameră închis”, a mai zis David Pușcaș.
O altă întâmplare sfâșietoare pentru copilul David a fost când a trebuit să aleagă între cei doi părinți la momentul divorțului dintre cei doi la vârsta acestuia de numai 7 ani.
Ce face David Pușcaș acum
”Lucrez pentru un brand de haine în momentul de față, fac absolut tot, online, vânzări, shooting, promovarea firmei, îmi place foarte mult, îmi place tot ce înseamnă artă. M-am mutat în sfârșit din garsoniera groazei, unde mă mutase mama, m-am mutat într-o garsonieră super luxoasă, am geam de sticlă la baie, plasmă. Eu de când am plecat de la mama n-am avut chestiile astea, m-a mutat ea unde a considerat că e mai ieftin, dar acum m-am mutat și eu bine, îmi plătesc singur absolut tot”, conform RomâniaTV
Ce este Tulburarea Bordeline
Conform mayoclinic , Bordeline este o tulburare de sănătate mintală care are un impact asupra modului în care gândești și simți despre tine însuți și despre ceilalți, cauzând probleme de funcționare în viața de zi cu zi. Aceasta include probleme legate de imaginea de sine, dificultăți în gestionarea emoțiilor și a comportamentului și un model de relații instabile.
Cu tulburarea de personalitate borderline, există o teamă intensă de abandon sau instabilitate și este posibil să aveți dificultăți în a tolera să fii singur. Cu toate acestea, furia nepotrivită, impulsivitatea și schimbările frecvente de dispoziție îi pot îndepărta pe ceilalți, chiar dacă vă doriți să aveți relații de durată.
Tulburarea de personalitate borderline debutează, de obicei, la începutul vârstei adulte. Afecțiunea pare să fie mai gravă la vârsta adultă tânără și se poate ameliora treptat, odată cu vârsta.
Simptomele
Tulburarea de personalitate borderline afectează modul în care vă simțiți în legătură cu voi înșivă, modul în care vă raportați la ceilalți și modul în care vă comportați.
Semnele și simptomele pot include:
O teamă intensă de abandon, ajungând chiar la măsuri extreme pentru a evita separarea sau respingerea reală sau imaginară
Un tipar de relații intense instabile, cum ar fi idealizarea cuiva într-un moment și apoi, brusc, credința că persoana respectivă nu-i pasă suficient sau este crudă
Schimbări rapide ale identității și imaginii de sine, care includ schimbarea obiectivelor și valorilor și faptul că te vezi pe tine însuți ca fiind rău sau ca și cum nu ai exista deloc
Perioade de paranoia legată de stres și pierderea contactului cu realitatea, care durează de la câteva minute la câteva ore
Comportamente impulsive și riscante, cum ar fi jocurile de noroc, condusul imprudent, sexul nesigur, cheltuieli nebunești, mâncatul excesiv sau abuzul de droguri, sau sabotarea succesului prin renunțarea bruscă la un loc de muncă bun sau încheierea unei relații pozitive
Amenințări sau comportamente sinucigașe sau auto-vătămare, adesea ca răspuns la teama de separare sau respingere
Schimbări ample de dispoziție care durează de la câteva ore la câteva zile, care pot include fericire intensă, iritabilitate, rușine sau anxietate
Sentimente continue de goliciune
Furie intensă și nepotrivită, cum ar fi pierderea frecventă a temperamentului, sarcasm sau amărăciune, sau certuri fizice
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News