Răzvan Vasile, fondator ParentX, despre relația dintre părinți și copii: „Copilul seamănă cu relația dintre mami și tati”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Captură video Podcast Damian Drăghici
Descriere foto: Sursă foto: Captură video Podcast Damian Drăghici

Răzvan Vasile, fondator ParentX, a vorbit, la podcastul lui Damian Drăghici, despre cele mai bune metode de a educa un copil, dar și despre ceea ce nu ar trebui să îi spunem niciodată unui copil.

ParentX este un concept inovator în domeniul educației și parentingului, conceput pentru a sprijini părinții și copiii în dezvoltarea armonioasă pe mai multe planuri ale vieții. Această inițiativă se axează pe evenimente educaționale și resurse destinate părinților, acoperind domenii esențiale precum sănătatea mentală, relațiile familiale, dezvoltarea socială și educația. ParentX organizează conferințe, workshopuri și sesiuni interactive, unde experți în diverse domenii oferă sfaturi practice și suport pentru părinți care doresc să își îmbunătățească abilitățile de parenting și să creeze un mediu familial sănătos și echilibrat​.

„Copilul seamănă cu relația dintre mami și tati”

Răzvan Vasile a explicat faptul că personalitatea unui copil se conturează încă din burta mamei, deoarece subconștientul acestuia preia toate traumele ei. De asemenea, acesta a dezvăluit faptul că relația dintre cei doi părinți este cel mai important aspect în creșterea sănătoasă și armonioasă a copilului. Atmosfera din familie este și ea la fel de importantă, afectând în mod evident dezvoltarea celor mici. De asemenea, acesta a adăugat faptul că este foarte important să fii un model pentru copilul tău pentru că cei mici fac ceea ce văd în familie, nu ceea ce li se spune că este corect.

„Noi ne alegem părinții și venim pe această lume ca profesori pentru părinții noștri, iar ei pentru noi sunt oglinzi în care noi trebuie să ne vedem frumoși, puternici. Personalitatea copilului se formează încă din burtica mamei. Subconștientul copilului din burta mamei preia toate traumele ei. Pentru că știe că dacă mama nu supraviețuiește, nici el nu supraviețuiește. Atenție la atmosfera din familie. Copilul nu seamănă nici cu mami, nici cu tati. Seamănă cu relația dintre mami și tati. Atenție foarte mare la relația și dinamismul dintre voi. Pentru că copilul este simptomul relației de cuplu. Fii model! Ce vrei tu să se întâmple cu copilul tău, fă tu. Fii tu schimbarea pe care o vrei în copilul tău. Învață să comunici, în primul rând cu partenerul. Trebuie să îl vezi pe copilul tău, să îl simți și să îl înțelegi. Arta comunicării înseamnă a știi să asculți, să te conectezi. Conectează-te cu copilul, folosește empatia, fii disciplinat. Copilul are nevoie de siguranță, de conexiune și de plenitudine. Ce plenitudine îi ofer eu copilului când îi dau 3 palme în fiecare zi, când urlu la nevasta mea, când trântesc ușa? Copiii, de obicei, cred că ei sunt de vină pentru ce se întâmplă în familie”, a explicat Răzvan Vasile, fondator ParentX, la podcastul lui Damian Drăghici.

Te-ar putea interesa și: Alegerile în ceea ce privește dragostea nu îți aparțin. Iubim pe baza unor tipare formate în copilărie!

„Disciplina este cea mai performantă metodă de a educa un copil”

Un alt aspect esențial în creșterea și educarea unui copil este disciplina. De asemenea, Răzvan Vasile a vorbit despre tendința părinților de a-și compara copiii, de a-i eticheta sau critica. Aceste acțiuni pot avea efecte foarte dăunătoare asupra formării personalității lui, copilul având impresia că nu mai este unic.

„Disciplina este cea mai performantă metodă de a educa un copil. Disciplina înseamnă fermitate, iubire și empatie. Dacă tu ai pus iubire și empatie în fermitate, ai obținut disciplina. Întotdeauna, când există o problemă la un copil, este 100% vina părinților. Copilul va face ceea ce vede, nu ce i se spune. Tatăl este la fel de important ca și mama și o relație bună între copil și tată înseamnă iarăși stabilitate. Relația omului cu fericirea, cu viața, este relația pe care o are cu părinții. Relația cu părinții este sursa tuturor binecuvântărilor sau a tuturor durerilor. 88% dintre copii cred că nu sunt suficient de buni. Pentru că li s-a furat cea mai mare putere a lor. Tu când te naști, te naști unic. Dar eu vin, tatăl tău, și zic: „Uite ce a făcut ăla, nu ești bun de nimic”. Te etichetez, te critic, te compar. În momentul ăla tu ce crezi ca și copil? Că nu mai ești unic. Și începi să te compari cu alții”, a adăugat Răzvan Vasile, fondator ParentX.

Te-ar putea interesa și: Prin ce momente grele a trecut Amna cu fiul ei după divorț: „Am mers la terapie și eu, și David”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel