Dacă întrebați orice român despre deserturile tradiționale de la noi din țară, cu siguranță primul răspuns pe care îl veți primi va fi: papanași! Delicioși și ușor de pregătit, sunt soluția perfectă pentru o masă fabuloasă.
Iată de ce ai nevoie pentru prepararea papanașilor pufoși:
Ingrediente:
- 500 g brânză dulce
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- un vârf de linguriță de sare
- un sfert de linguriță bicarbonat de sodiu
- 200 g făină
- dulceață după preferințe
- smântănă
Mod de preparare:
Se amestecă brânza cu ouăle, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul, apoi se adaugă ușor făina. Se frământă până când aluatul se amestecă bine și devine uniform. Se împarte compoziția în părți egale, în funcție de cât de mari doriți să iasă papanașii. Se modelează niște bile pe care le găuriți la mijloc, apoi biluțe mai mici, pe care le punem deasupra. Papanașii se prăjesc la foc mic pentru aproximativ 2-3 minute, pe fiecare parte. Se servesc cu dulceață, la alegere, și smântână.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News