Regele Charles şi Camilla publică felicitarea de Crăciun din acest an

Data publicării:
Regele Charles al III-lea, Camilla, Regina Consoartă, foto Instagram
Descriere foto: Regele Charles al III-lea, Camilla, Regina Consoartă, foto Instagram

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea şi Camilla, regina consoartă, au ales o fotografie realizată cu ocazia evenimentului Braemar Royal Highland Gathering din Scoţia pentru felicitarea lor de Crăciun din acest an.

Palatul Buckingham a publicat duminică fotografia selectată pentru prima felicitare de Crăciun a cuplului de la momentul la care Charles a devenit rege.

Imaginea, realizată de fotograful premiat Sam Hussein, îi prezintă pe Charles şi pe Camilla zâmbind la ediţia din septembrie a Braemar Royal Highland Gathering.

Regele este surprins din profil, îmbrăcat într-un costum de tweed, cu o cravată în culorile roşu, verde şi bej. Camilla poartă un costum verde şi o pălărie asortată cu o pană de fazan şi cercei cu perle.

Fotografia a fost realizată la 3 septembrie - cu doar câteva zile înainte de moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la 8 septembrie, când Charles era încă prinţ de Wales.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

În timpul evenimentului, Charles a inaugurat o arcadă cu ocazia Jubileului de platină al reginei, alăturându-se apoi spectatorilor la evenimentul anual. Mama sa nu a fost prezentă din cauza înrăutăţirii stării de sănătate.

Mulţimi de pe tot globul i s-au alăturat lui Charles şi Camillei, ducesă de Cornwall la acea vreme, pentru a urmări concurenţii la întreceri tradiţionale scoţiene, notează Agerpres.

 

Coroana Sf. Edward îşi începe pregătirile pentru încoronarea lui Charles al III-lea

Coroana Sf. Edward, piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice, a părăsit Turnul Londrei, unde este de obicei expusă publicului, pentru a fi modificată pentru încoronarea regelui Charles al III-lea pe 6 mai, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

Deosebit de grea de purtat - mai mult de două kilograme -, deşi a fost transformată în 1911, această coroană este "cea mai importantă şi cea mai sacră dintre toate coroanele", conform descrierii ei făcute pe site-ul palatului regal.

Folosită doar pentru încoronări - purtată ultima dată în 1953 de regina Elisabeta a II-a -, ea a fost făcută pentru cea a lui Charles al II-lea în 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în 1649 după execuţia lui Charles I.

Această coroană din aur masiv este încrustată cu pietre semipreţioase, în special rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, care văd peste un milion de vizitatori în fiecare an.

Coroana a părăsit Turnul Londrei pentru ca "lucrările de modificare" să poată începe, potrivit Palatului Buckingham, presa evocând o redimensionare.

Fără a fi o replică exactă a coroanei medievale dispărute - despre care se ştie că ar fi aparţinut regelui Edward Confesorul (secolul al XI-lea) - are cele patru cruci, cele patru flori de crin şi două arcade.

În timpul ceremoniei, Charles al III-lea va purta, de asemenea, Coroana imperială de stat pe care monarhii o poartă în mod tradiţional când ies pe uşile Westminster Abbey.

Creată pentru încoronarea regelui George al VI-lea - tatăl Elisabetei a II-a - în 1937, această coroană de ceremonial este folosită şi la deschiderea anului parlamentar.

Cântărind cu puţin peste un kilogram pentru o înălţime de 31,5 centimetri, această coroană impunătoare este încrustată cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle şi patru rubine.

Devenit rege odată cu moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, Charles, care a împlinit 74 de ani pe 14 noiembrie, va fi încoronat într-o ceremonie "îndreptată spre viitor", fiind înrădăcinată, în acelaşi timp, " în lunga tradiţie şi fastul monarhiei", conform Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, încoronarea, marcată de o sărbătoare legală pe 8 mai, va fi mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în prezenţa a 8.251 de invitaţi, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel