Vă prezentăm mai jos un leac excelent, când vine vorba de durerile de oase sau de cele articulare.
După cum probabil că știi deja și tu, semințele au proprietăți impresionante pentru sănătate, indiferent de tipul despre care vorbim. Totuși, ce părere ai avea dacă ți-am spune că există un leac excelent pe care îl poți prepara în propria bucătărie cu aceste ingrediente și care poate îndepărta direct durerile de oase, dar și pe cele articular? Este vorba despre o rețetă mănăstirească, despre care se spune că are efecte garantate asupra sănătății tale.
„Pregătim un remediu pentru refacerea cartilajelor, este ușor de făcut, cu ingrediente puține, dar foarte benefic în timp. Aceste ingrediente se potențează reciproc și de aceea dau un mai bun efect.
Semințele de in sunt foarte bogate în minerale, fără de care oasele noastre nu ar putea funcționa bine.”, a dezvăluit Maica Ecaterina printr-un videoclip realizat pe rețelele de socializare.
Ingrediente
50 g semințe in
50 g semințe susan
50 g semințe dovleac
20 g semințe chimen sau 1 lingură ulei de chimen
10 g gelatină pulbere (se poate omite)
50 g stafide
200 g miere
Mod de preparare:
Întregul mod de preparare este unul foarte simplu, iar tot ce trebuie să faci este să adaugi toate semințele într-un blender, iar apoi și stafidele. După acest pas, adaugă mierea peste pasta obținută, omogenizează bine și totul este gata.
„Punem semințele de in în blender, după aceea punem susanul, care conține calciu, poate combate osteoporoza. Vom pune și semințele de dovleac, care în combinație cu restul ingredientelor combat inflamațiile din organism, au efect antiinflamator și mențin articulațiile în stare bună. Mai adăugăm și puțin chimen negru, care este și el un bun antiinflamator, atenuează mult durerea, până la dispariție ei. Adăugăm și puțină gelatină, colagenul din ea ajută la reducerea durerii osoase și la refacerea cartilajului.
După ce adăugăm toate semințele, le mixăm puțin la blender și vom adăuga după stafidele, care conțin calciu și ajută și ele la refacerea cartilajului. Ele previn și bolile de inimă și le mixăm împreună cu semințele.”, a continuat aceasta.
Soluția obținută trebuie să fie administrată o dată pe zi, pe stomacul gol, spune măicuța.
„După ce s-au mixat, scoatem compoziția din blender, o punem într-un vas și o amestecăm cu miere de albine. Noi am ales miere din salcâm, dar se poate folosi orice tip, însă aceasta are un indice glicemic mai mic. Mierea este și un conservant foarte bun, astfel încât produsul nu se va altera ușor, cantitatea se poate consuma o lună. Se ia câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol și se fac cure de 2-3 ori pe an. Am obținut un produs care reduce inflamația, combate durerea osoasă și stabilește mobilitatea articulară.”, mai spune ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News