Reportaj: e foarte tare frate! Atmosferă incendiară la concertul lui 50 Cent din București

Data publicării:
Foto arhivă personală
EXCLUSIV
Descriere foto: Foto arhivă personală

Pe 18 august, rapper-ul 50 Cent a revenit în țara noastră pentru susținerea unui concert. Evenimentul a fost organizat de către festivalul „Summer in the City”, la Aeroportul RomAero.

Cunoscutul rapper, al cărui nume real este Curtis James Jackson, este apreciat pentru piese precum „Candy Shop”, „Just a Little Bit”, „Ayo Technology”. Anul trecut, acesta a început turneul „The Final Lap Tour”, care include 103 spectacole în 35 de țări. În majoritatea țărilor, biletele au fost sold- oud.

Care au fost cerințele artistului pentru concertul din București? Camera de tip suite la standarde VIP, a trebuit să fie amenajată cu două canapele, două fotolii de piele, covoare asortate, palmieri şi plante de decor din belşug și mai multe oglinzi. Cât despre lumină și temperatură, acestea au trebui să fie neapărat reglabile.

În meniul cerut, au trebuit incluse preparate americane clasice, cum ar fi Mac n Cheese, crispy strips, aripioare de pui BBQ, cheeseburgeri şi friptură de vită, însoţite de sosuri picante, ketchup, maioneză şi muştar american. Acestea au trebuit pregătite cu 15 minute înainte de sosirea artistului.  În plus, a cerut farfurii de porțelan, cu tacâmuri de argint. Pentru desert, artistul a solicitat jeleuri acre și ciocolată neagră premium. În camera de primire, 50 Cent a dorit platouri cu fructe.

Artiștii care au cântat în deschidere

În deschiderea evenimentului, printre artiștii care au interpretat, s-au numărat unii dintre cei mai cunoscuți din România. Grasu XXL, Puya, Guess Who, Sișu Tudor și Alex Velea au încins atmosfera. S-au alăturat și artiști din tânăra generație, cum ar fi Oscar și Nicole Cherry. Cei mai tineri nu au fost atât de bine primiți de către public,  cel mai probabil pentru că nu îi cunoșteau. Putem spune că s-a aplicat fenomenul numit „dead crowd”.

 

Când cei din generația mai veche au intrat pe scenă, spiritele s-au încins. Chiar Grasu XXL  a constatat că majoritatea oamenilor sunt mai apropiați de vârsta lui. A spus că nu prea vede tineret. Totodată, a precizat că sunt mai multe femei. Pentru a testa, a pus mai întâi femeile să se facă auzite, după care „vagabonții”.  A cântat alături de Guess Who, dar și unele dintre piesele sale solo. Guess Who alături de Șisu Tudor au amintit publicului despre „La Familia”. Eu spun „La”, voi spuneți „Familia” au fost unele dintre cerințele artiștilor către public. Au interpretat piese precum „Tare frate”, „Didaia”, „Decât să minți” și „Viață bună”.

N-avem nevoie de viză ca să cucerim vestu'/Noi avem boală pe restu'. Vă sună cunoscut versul? Cine nu știe faimoasa melodie „Vestul Sălbatic” a lui Puya? Aceasta a fost una dintre piese cântate, dar s-au alăturat și alte hituri faimoase. Printre ele, amintim de „Change” și „Maidanez”. 

Toți acești artiști au pregătit publicul pentru venirea lui 50 Cent. Au cerut să ridicăm mâinile în aer, pe diverse melodii de rap, pentru a vedea „dacă știm ce să facem cu ele”. Grasu XXL  a spus: „Când eu spun 50, voi spuneți Cent. Dar tare, să vă audă și omul. O fi pe la Constanța acum.” Publicul a fost în extaz. Iar artiștii au fost fericiți, văzând reacția entuziastă a publicului.

Interpretarea lui 50 Cent

Deși părerea publicului a fost că se lasă așteptat, 50 Cent a avut o intrare spectaculoasă. A avut efecte speciale, cât și artificii.  Acesta s-a lăsat ajutat de dansatoare, iar într-unul dintre momente, una dintre ele chiar i-a oferit un dans în poală faimosului artist. 50 Cent și-a aruncat șapca în public, un moment în care publicul a fost uluit. Tot dansatoarele acestuia au avut și momente solo, în care artistul nu a cântat. A interpretat cele mai cunoscute piese ale sale. „Nu pot să cred că îl văd pe 50 Cent”, a strigat un fan din toți plămânii. Mâinile au fost permanent în aer, iar publicul părea că s-a pregătit toată viața pentru acest moment.

 

 

Aspecte negative constatate

Ar trebui să fim mai atenți la cum ne protejăm mediul înconjurător. Chiar dacă era aglomerație, iar coșuri de gunoi nu erau pe nicăieri, consider că se putea să nu aruncăm pe jos. Pe oriunde călcai, era câte o sticlă sau un ambalaj. Unii au improvizat coșuri de gunoi, adică au făcut un morman cu sticle folosite pe unde au apucat. Ar trebui să avem mai mult respect pentru locurile în care mergem.

Chiar și așa, spectacolul a meritat din plin. Artiștii au făcut atmosferă, iar publicul a fost mulțumit. Așteptăm să vedem ce artist ne va pregăti acest festival la anul!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Alexandra Dumitru | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel