Salata de beof este una din preparatele adorate de români, care nu lipsește de pe masa de sărbători.
INGREDIENTE:
500 g rasol de vacă/ piept de pasăre
400 g cartofi
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
200 g mazăre
1 țelină mică
castraveciori și gogoșari acri - după gust
1/2 legătură pătrunjel verde
maioneză - după gust
100 g măsline
1 ou fiert
mutar
MOD DE PREPARARE: Într-o oală mare se pun la fiert cartofii curățați și morcovii. Între timp, se taie fâșii carnea de vită fiartă, se toacă mărunt murăturile și măslinele, pătrunjelul și oul fiert, iar țelina se dă pe răzătoarea medie. Când au fiert cartofii și morcovii se dau prin apă rece și se taie cubulețe. Se amestecă toate cele de mai sus cu mazărea, într-un bol mare, încăpător, și se combină cu maioneza.
Se ornează după bunul plac.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News