Tarta oltenească de praz cu morcovi este foarte gustoasă, dar și extrem de sănătoasă.
INGREDIENTE:
4 morcovi
2 bucati praz
4 ouă
200 ml lapte
100 g telemea după gust
ulei
sare şi piper
MOD DE PREPARARE:
Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă să se răcească. Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă laptele şi brânza trecută prin răzătoare. Se amestecă ouăle cu legumele, sare şi piper, după gust, şi se toarnă într-o formă rotundă sau o cratiţă care merge la cuptor. Se dă la copt pentru 45 de minute până ce o scobitoare introdusă iese curată.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News