Temperaturile caniculare dau bătăi de cap oricui, mai ales în perioada după-amiezii când soarele parcă lovește cu cele mai puternice raze. Iată 3 rețete pentru băuturi răcoritoare pe care le poți prepara în casă.
Sangria din fructe de pădure
INGREDIENTE:
o sticlă de vin rose
o cană de căpșuni tăiate felii subțiri
½ cană de zmeură
½ cană de mure
½ cană de afine
¼ cană de zahăr
350 ml apă minerală ușor carbogazificată amestecată cu zeamă de lime și lămâie
MOD DE PREPARARE:
Într-un ulcior, ideal mai mare, de sticlă amestecați vinul, căpșunele, zmeura, murele, afinele, zahărul și lăsați să stea cel puțin o oră la frigider. Serviți sangria din fructe de pădure împreună cu apa cu zeamă de lămâie și lime. Este o combinație cu adevărat irezistibilă.
Limonadă de castraveți cu pepene galben
INGREDIENTE:
1 pepene galben de mărime medie
1 castravete
1 pumn de frunze de mentă proaspătă
½ cană de zeamă de lime proaspătă
MOD DE PREPARARE:
Curățați pepenele galben și tăiați-l cuburi, tăiați o jumătate de castravete în felii subțiri și restul cuburi. În mixer puneți pepenele galben, jumătatea de castravete tăiată cuburi, menta proaspătă și amestecați bine. Strecurați limonada prin sită și lăsați-o să stea la frigider cel puțin o oră, chiar și 12 ore, într-un ulcior mai mare. Apoi adăugați zeama de lime proaspătă, feliile de castravete, amestecați și puteți să ornați cu felii de lime.
Rețetă pentru espresso tonic
INGREDIENTE:
o ceașcă de espresso, chiar și dublu
200 ml tonico bucățică de lime
gheață
MOD DE PREPARARE:
Dacă aveți acasă aparat de cafea, preparați-vă un espresso, chiar și dublu. Dacă nu aveți aparat de cafea, încercați să preparați o cafea mai tare. Lăsați cafeaua să se răcească puțin, într-un alt pahar adăugați gheață până la ¾, peste ea turnați cu grijă cafeaua espresso și ungeți marginea paharului cu lime. Cel mai bine veți savura espresso tonic cu paiul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News