Rețetă delicioasă de ardei umpluți cu sos de roșii, perfecți de preparat în post.
Se toacă cepele, se curăță și se toacă morcovul. Dovlecelul și vânăta se taie în cubulețe, iar ciupercile în felii sau sferturi (depinde de mărimea lor). Dacă nu vreți să puneți vânătă, puteți să o înlocuiți cu dovlecel.
Între timp se pregătesc și ardeii grași: se spală, după care se curăță de cotoare și de semințe.
Începem prepararea umpluturii. Alegem o tigaie mai adâncă în care punem ceapa la călit în ulei, cu puțină sare. Se sotează la foc mic, sub capac, 2-3 minute, fără să o ardem. Se adaugă morcovul ras și se continuă călirea alte 2 minute, fără capac. Se adaugă ciupercile și se așteptă ca acestea să-și lase apa. Se dă focul mai mare, astfel încât să se evapore lichidul din tigaie.
După alte 5 minute, se adaugă în amestec bucățelele de dovlecel și de vânătă. Se amestecă bine și se mai așteaptă 5 minute. Urmează ardeiul kapia, care poate rămâne ușor crocant. El va fierbe oricum și împreună cu ardeii umpluți.
Se asezonează totul cu sare, piper și cimbru uscat și se adaugă și orezul (crud, uscat). După aproximativ 5 minute se ia tigaie de pe foc.
Când totul este gata, cu lingura se umple fiecare ardei gras.
În continuare se diluează 500 ml de suc de roșii cu 500 ml de apă caldă. Se pune și un praf de sare și se pune totul peste ardeii umpluți. Ei trebuie să fie aproape acoperiți de lichid.
Se pune cratița la foc mediu și se acoperă parțial cu un capac. Când ardeii încep să clocotească se reduce focul la minimum și se lasă să fiarbă 40-45 de minute. Acestea sunt suficiente ca orezul să fiarbă (el fiind și călit în prealabil). Sosul de roșii va scădea și se va îngroșa. Puteți găti acești ardei umpluți de post și la cuptor. Coacerea va dura o oră la 200 C. Poftă bună!
Ingrediente:
Paste tricolore cu sos de roșii și zucchini. Rețeta de post a Laurei Cosoi
Mod de preparare:
„Se amestecă apa și zahărul până când este dizolvat complet, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, sare și uleiul sau margarina. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se pune peste compoziția lichidă și se amestecă până devine omogenă. Avem nevoie de o tavă de 29×39, o tapetăm cu hârtie de copt și punem compoziția în tavă, adăugăm fructele – și le împingem puțin în aluat, după care o dăm la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu. Înainte de a o scoate din cuptor, introduceți o scobitoare să vedeți dacă este făcută.
Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și este gata de servire.
Chec cu fructe fără zahăr. Rețeta de DIETĂ a lui Carmen Brumă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News