Rețetă: Cea mai bună supă cremă de dovleac pe care să o încerci toamna aceasta

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tina Vanhove
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tina Vanhove

Această rețetă de supă cremă de dovleac este delicioasă și ușor de preparat. 

Supă cremă de dovleac


Ingrediente:


400 gr dovleac 

2 cepe 

2 cartofi 

1 morcov 

1 păstârnac 

1 ceașcă de lapte de cocos 

sare 

piper 

boia iute 

ulei


Mod de preparare:


1. Cureți dovleacul și ceapa, tai dovleacul cubulețe și ceapa mărunt și le călești în aproximativ 10 minute, apoi adaugi o ceașcă de apă și lași să se înăbușe 15-20 de minute. 

2. Cureți cartofii, morcovul, păstârnacul, le tai cuburi și le pui la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere. Adaugi dovleacul cu ceapa călite și le fierbi împreună până ce toate sunt bine pătrunse. 

3. Pasezi apoi totul, dacă e nevoie subțiezi supa cu lapte și potrivești de sare, piper și boia. După gust, merge și cu pătrunjel. 

 

Rețetă plăcintă cu dovleac

Ingrediente:


1 cană mare cu apă călduță (300 ml)

5-6 linguri ulei

½ linguriță sare

1 lingură zahăr

1 plic drojdie uscată (7 g)

faina cât cuprinde


Umplutură


1 farfurie adâncă cu vârf dovleac răzuit

2-3 linguri zahăr pt fiecare rulou

scorțișoară măcinată ori zahăr vanilat (1/2 plic pentru fiecare rulou)

ulei pt uns foile


Mod de preparare:

Din toate ingredientele de mai sus frământăm aluatul și îl lăsăm la dospit circa 30 de minute într-un loc călduț. 

Se împarte aluatul în 4 părți egale. Întindem fiecare foaie, ungem un uldei și punem peste aluat un sfert din dovleacul ras, presărăm zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara.

Se rulează, se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se unge cu ulei și se coace la foc mic până se rumenește deasupra. 

Poftă bună! 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel