Rețeta celei mai populare băuturi răcoritoare a fost schimbată. Dr. Mihaela Bilic: „Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Ron Lach
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Ron Lach

Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit un lucru neștiut despre una dintre cele mai cunoscute băuturi carbogazoase. Se pare că rețeta a fost schimbată.

Dr. Mihaela Bilic a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care și-a arătat dezamăgirea cu privire la schimbarea rețetei băuturilor de tip Cola. Ea a  dezvăluit că atât Coca-Cola, cât și Pepsi-Cola nu mai conțin cafeină, ceea ce le diminuează semnificativ beneficiile pe care le aveau. Aceasta a subliniat că băuturile de acest tip, dar fără zahăr, au numeroase beneficii, spre surprinderea tuturor. Ajută la digestie, la prevenirea constipației și au energizante. De asemenea, aspartamul din Cola fără zahăr contribuie la reducerea poftei de dulce, ceea ce o face un aliat în dieta celor care doresc să slăbească. Totuși, Dr. Bilic a amintit și numeroasele aspecte negative, precum efectul acidului fosforic asupra dinților și stomacului.

Dr. Bilic consideră că lipsa de transparență din partea acestor companii față de consumatori este nedreaptă și subliniază că, deși numele produsului rămâne același, ingredientele s-au schimbat. Aceasta a mărturisit că cel mai probabil schimbarea a avut loc deoarece aroma de cofeină este mai ieftină decât cofeina în sine, lucru ce a determinat producătorul să facă această înlocuire și să schimbe rețeta băuturii. În plus, Dr. Bilic a precizat că fără cafeină băuturile de tip Cola nu mai reprezintă decât apă neagră cu arome, iar beneficiile aduse de acest ingredient dispar complet. 

Te-ar putea interesa și: De ce ne este mereu foame. Doctor Mihail a dezvăluit care sunt motivele

„Sunt doar o apă neagră cu arome”

„Băuturile tip COLA nu mai conțin cafeină!! Cine mă cunoaște știe că sunt o mare consumatoare de cola fără zahăr, încă din timpul facultății am băut-o în loc de apă. Și spre surpriza celor care nu știu, Cola are o mulțime de beneficii: ajută digestia și previne constipația, blochează diareea și deshidratarea, înlătură greața și răul de transport (mașină/avion), are efect energizant, reglează tensiunea arterială pentru hipotensivi și tratează migrenele. Iar aspartamul din varianta fără zahăr taie pofta de dulce și scade apetitul, deci este un aliat în cura de slăbire. Bineînțeles că sunt și efecte negative- acidul fosforic strică dinții iar aciditatea strică stomacul până la gastrită Dar asta e, ca orice lucru din viață are și bune și rele!

Te-ar putea interesa și: S-a găsit soluția pentru copiii mofturoși la mâncare! Mihaela Bilic: „Părinții pot fi fericiți, problema lor s-a rezolvat!”

Astăzi vă anunț cu tristețe și părere de rău că i-am spus ADIO, relația mea de iubire cu cola s-a terminat. Breaking news: Coca-cola și Pepsi-cola nu mai conțin cafeină și nu mai au beneficiile pe care le-am pomenit mai sus…sunt doar o apă neagră cu arome! Am descoperit acest lucru întâmplător și nu știu să vă spun de când au schimbat rețeta. Consider că este nedrept să nu informezi consumatorii despre această decizie, care schimbă radical efectul produsului. Nu știu dacă asta s-a întâmplat doar în Europa sau la nivel mondial. Și sper să nu spună că au făcut-o pentru binele nostru, este jenant! Aroma de cafeină e cu siguranță mai ieftină decât cafeaua, mulți beau, puțini cunosc/ știu/înțeleg….Eu mă consider un consumator înșelat și dezamăgit. Nimic din ceea ce mâncăm și bem nu mai e ca înainte, deși numele a rămas același, ingredientele s-au schimbat. Coca-Cola a fost inventată în 1886 de un farmacist din Atlanta, brevetată ca medicament și folosită pe front în tratamentul dizenteriei. Fără coca și fără cafeină nu mai e nimic interesant în produsele tip Cola…poate doar sticla reciclabilă”, a scris Dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel