Checul marmorat cu cacao este checul copilăriei noastre, pufos, aromat și ușor de preparat.
INGREDIENTE:
5 ouă
120 grame zahăr
180 grame făină
50 ml ulei sau unt topit
100 ml iaurt
15 grame cacao
vanilie
MOD DE PREPARARE:
În primul rând separăm albușurile de gălbenușuri. Punem peste albușuri puțină sare și le batem spumă cu telul sau cu mixerul. Când se întăresc, puteți adăuga zahărul și bateți în continuare până obțineți o spumă tare.
Separat, amestecați gălbenușurile până se omogenizează și adăugați apoi untul sau uleiul, urmate de iaurt și făină. După ce se amestecă bine aceste ingrediente, se adaugă peste ele, cu grijă, albușurile bătute spumă. Se ridică cu telul mereu de jos în sus pentru a se păstra o compoziție ușoară și aerată.
La final, se pune într-un castron o treime din compoziție și se amestecă cu cacao. Turnăm în tavă parte compoziție albă, parte colorată pentru un efect deosebit.
Punem tavile la cuptor la o temperatura de 190-200 de grade Celsius, cuptorul este preincalzit. Coacerea dureaza in jur de 40 de minute, ca sa verificati daca sunt coapte, apasati putin cu mana deasupra, va veti da seama daca sunt coapte. Daca nu, puteti infige o scobitoare si vedeti daca este uscata sau nu.
Scoatem din tava, il lasam sa se racoreasca pe un gratar si le pudram cu zahar vanilat. Checul se coace în cuptor la 180-190 grade până se rumenește. Se face testul cu scobitoarea înainte să se scoată din cuptor. Se poate pudra cu zahăr pudră când se răcește.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News