Ciorba de pește a la grec este o rețetă tradițională, foarte gustoasă.
INGREDIENTE:
1 kg peste mare de apa sarata
1 morcov mare
1 bucata telina radacina (cca 100 gr)
2 cartofi mari
2 cepe
2 oua
1 lamaie
1 lingura faina
3-4 linguri ulei masline
cateva fire de marar
sare, piper
MOD DE PREPARARE: Se toaca ceapa marunt. Se taie telina cubulete. Se taie morcovul jumatati de rondele.In uleiul incins se caleste zarzavatul de mai sus pana ceapa se inmoaie bine.Se adauga 2 l apa si se fierbe totul 10 minute.Se adauga cartofii cuburi, sare si piper dupa gust si se mai fierbe 10 minute.Se adauga pestele curatat (intreg daca incape in oala, altfel il taiati in cateva bucati mari) si se mai fierbe intre 5-10 minute (pana pestele e fiert).
Ca sa fiti siguri ca niciun os nu ajunge in ciorba puteti inveli pestele in tifon si sa-i puneti asa la fiert. Se scoate pestele cu o paleta pe un platou si se lasa sa se racoreasca.Cartofii ar trebui sa fie fierti pana in acest moment. Ii gustati si daca e asa trageti oala de pe foc, daca nu mai lasati la fiert pana cartofii sunt facuti. Cand cartofii sunt gata, trageti oala de pe foc.Intr-un bol frecati faina cu cateva linguri de apa pana se dizolva fara cocoloase. Se adauga ouale si se bate totul cu un tel. Se adauga sucul de la lamaie in fir subtire si se bate pana e incorporat.In timp ce cu telul amestecati in "ingrosala" de mai sus, cu un polonic turnati supa fierbinte in fir subtire. Turnati asa cam 5 polonice de supa.Turnati "ingrosala" in ciorba, in fir subtire, amestecand mereu cu polonicul. Puneti ciorba iar pe foc mic si lasati inca 5 minute, dar fiti atenti sa nu clocoteasca. Dregeti-o de sare.Dezosati carnea pestelui (cu atentie sa nu luati oase) si puneti carnea inapoi in ciorba impreuna cu mararul tocat. Trageti oala de pe foc si lasati sa stea 10 minute. Apoi se poate servi cu paine proaspata si felii de lamaie pentru cei care doresc ciorba mai acrisoara ( Sursa : e-retete.ro )
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News