Rețetă: Ciorbă de pui cu legume

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Ciorba de pui cu legume este una dintre ciorbele preferate de români. De asemenea, este și preparatul potrivit pe care să îl consumi după mesele de sărbători.

INGREDIENTE 

500 g carne de pui

 1 ceapă 

2-3 morcovi

 1 ţelină 

1 păstârnac 

10-15 fire fasole verde

 2 ardei graşi 

3-4 roşii 

1 cana borş sau o lămâie

 1 gălbenuş

 1 legatura verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)

 sare

 

MOD DE PREPARARE: Carnea de pui se curăţă, se taie bucăţi şi se spală. Se pune în 2-3 litri de apă rece cu un praf de sare şi se lasă să dea un clocot. Se spumează sau se schimbă apa, se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă.

Se adaugă ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi fasolea verde, toate spălate, curăţate şi tăiate mărunt. Se spumează de câte ori este nevoie şi se lasă să fiarbă 30 minute.

Roşiile curăţate de coajă şi ardeii graşi se taie cubuleţe. Se adaugă la supă şi se mai fierbe totul 5-10 minute. Se acreşte cu borş fiert separat sau cu zeamă de lămâie, se potriveşte la gust cu sare şi se drege cu gălbenuş. Ciorba de pui se aromează cu verdeaţă tocată mărunt.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel