Rețetă: Cum prepari cea mai delicioasă înghețată de casă

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Kelsey Curtis
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Kelsey Curtis

Înghețata de casă este un desert delicios și sănătos. Iată cum o prepari doar din câteva ingrediente. 

Înghețată de avocado și banane

INGREDIENTE: 

6 banane

doua fructe de avocado

aproximativ un sfert de cană de miere.

MOD DE PREPRARARE: 

Tot ce trebuie să faci este să feliezi bananele și să le lași la congelator timp de două ore. După acest răstimp, pasează pulpa de avocado împreuna cu mierea și feliile congelate de banane, până când amestecul se omogenizează și devine cremos. 

 

Înghețată de ciocolată amăruie

INGREDIENTE: 

8 galbenușuri

175 gr zahăr brun

1 l lapte

200 gr ciocolată amăruie (cu 70% cacao)ruptă în bucăți

250 gr pudră de cacao

MOD DE PREPARARE:  Bate galbenușurile cu zahărul, cu mixerul, până ce se îngroașă și capătă o culoare pală.
 Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
 Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.

 

Înghețată de casă cu doar 2 ingrediente

Ingrediente:


1 l smântână dulce pentru frișcă


350 g lapte condensat


Puteți adăuga fulgi de ciocolată, fructe sau arome pentru un plus de savoare. 


Mod de preparare:


Smântâna se bate spumă tare, ca pentru frișcă, apoi se adaugă laptele condensat. Se amestecă bine și toată compoziția se pune într-un recipient la congelator să se întărească.

 

Înghețată de cireșe

INGREDIENTE 

1 kilogram cireșe 

2 albușuri 

150 g zahăr 

1 pahar și jumătate de apă 

2 linguri zeamă de lămâie

 400 g frișcă 

2 linguri lichior de cireșe

MOD DE PREPARARE: Se îndepărtează sâmburii cireșelor.Separat se fierbe apa. Se adaugă zahărul și se mai lasă să fiarbă 5 minute.Se adaugă lichiorul de cireșe peste siropul de zahăr.Albușurile se bat spumă și se adaugă siropul de zahăr treptat, fără a opri mixarea.Peste amestecul obținut se adaugă cireșele și zeama de lămâie. Se amestecă.Se adaugă treptat și frișca.Înghețata de cireșe se dă la frigider timp de minim 5 ore.

 

Frappe cu înghețată

INGREDIENTE: 

4-5 cuburi de gheaţă

2 linguriţe cu vârf de ness

2 linguri de zahăr

3-4 linguri de îngheţată de vanilie

150 ml de lapte

MOD DE PREPARARE:  Într-un shaker se pun cuburile de gheaţă, ness-ul şi 2 linguri de lapte şi se agită bine, până când se obține o pastă de ness. Se toarnă în paharul de frappe și se adaugă laptele.  La sfârşit se pune îngheţata. Se amestecă puţin cu paiul, cât să nu se scufunde îngheţata. Se mai pot adăuga după gust: îngheţată de cacao, toping de caramel sau sirop de ciocolată, scorțișoară.

 

Tort cu înghețată de ciocolată

INGREDIENTE:  

Pentru blat:

200 g biscuiti obisnuiti

100 g unt

1/2 cana miez de nuca

Pentru inghetata de ciocolata:

5 galbenusuri

500 ml lapte

100 g zahar

150 g ciocolata amaruie

esenta de vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

Inghetata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.

Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel