Înghețata de casă este un desert delicios și sănătos. Iată cum o prepari doar din câteva ingrediente.
6 banane
doua fructe de avocado
aproximativ un sfert de cană de miere.
Tot ce trebuie să faci este să feliezi bananele și să le lași la congelator timp de două ore. După acest răstimp, pasează pulpa de avocado împreuna cu mierea și feliile congelate de banane, până când amestecul se omogenizează și devine cremos.
8 galbenușuri
175 gr zahăr brun
1 l lapte
200 gr ciocolată amăruie (cu 70% cacao)ruptă în bucăți
250 gr pudră de cacao
MOD DE PREPARARE: Bate galbenușurile cu zahărul, cu mixerul, până ce se îngroașă și capătă o culoare pală.
Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.
Ingrediente:
1 l smântână dulce pentru frișcă
350 g lapte condensat
Puteți adăuga fulgi de ciocolată, fructe sau arome pentru un plus de savoare.
Mod de preparare:
Smântâna se bate spumă tare, ca pentru frișcă, apoi se adaugă laptele condensat. Se amestecă bine și toată compoziția se pune într-un recipient la congelator să se întărească.
INGREDIENTE
1 kilogram cireșe
2 albușuri
150 g zahăr
1 pahar și jumătate de apă
2 linguri zeamă de lămâie
400 g frișcă
2 linguri lichior de cireșe
MOD DE PREPARARE: Se îndepărtează sâmburii cireșelor.Separat se fierbe apa. Se adaugă zahărul și se mai lasă să fiarbă 5 minute.Se adaugă lichiorul de cireșe peste siropul de zahăr.Albușurile se bat spumă și se adaugă siropul de zahăr treptat, fără a opri mixarea.Peste amestecul obținut se adaugă cireșele și zeama de lămâie. Se amestecă.Se adaugă treptat și frișca.Înghețata de cireșe se dă la frigider timp de minim 5 ore.
INGREDIENTE:
4-5 cuburi de gheaţă
2 linguriţe cu vârf de ness
2 linguri de zahăr
3-4 linguri de îngheţată de vanilie
150 ml de lapte
MOD DE PREPARARE: Într-un shaker se pun cuburile de gheaţă, ness-ul şi 2 linguri de lapte şi se agită bine, până când se obține o pastă de ness. Se toarnă în paharul de frappe și se adaugă laptele. La sfârşit se pune îngheţata. Se amestecă puţin cu paiul, cât să nu se scufunde îngheţata. Se mai pot adăuga după gust: îngheţată de cacao, toping de caramel sau sirop de ciocolată, scorțișoară.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
200 g biscuiti obisnuiti
100 g unt
1/2 cana miez de nuca
Pentru inghetata de ciocolata:
5 galbenusuri
500 ml lapte
100 g zahar
150 g ciocolata amaruie
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.
Inghetata:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.
Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.
Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News