Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu. Ingredientele secrete folosite de bucătar: „Aici este tot gustul”

Data publicării:

 Florin Dumitrescu a dezvăluit cum prepară cei mai buni ardei de post. 

Perioada de post pare a fi una destul de dificilă pentru persoanele care nu au la îndemână cele mai delicioase rețete, pentru a obține, astfel, și cele mai nutritive mese. Partea cea mai bună este că chefii bucătari de la noi din țară postează adesea fel de fel de trucuri din bucătărie, dar și preparate culinare, care să te inspire cât mai mult în aceste perioade ale anului, când este recomandat să renunți la produsele pe bază animală. Astfel, Florin Dumitrescu a dezvălui o rețetă de ardei umpluți de post la cuptor, care, promite el, este și una delicioasă.

Ingrediente: 

Orez
Ardei gras
Usturoi
Ceapă
Puțin morcov
Ciuperci 
Zucchini
Roșii
Ulei de măsline


„Primul lucru este să punem orez la spălat, e de preferat ca el să stea în apă. El se va umfla, nu veți avea nevoie de amidon și se vor elimina cam toate toxinele pe care îl conține. Spălăm și toate legumele. Tăiem ardeiul gras, iar capacul îl așezăm înapoi, după ce îl umplem.

Pentru umplutură, tocăm legumele cuburi mici, zdrobim usturoiul și călim în ulei de măsline, nu folosim unt, e rețetă de post. Ciupercile le tăiem subțiri. Adăugăm sare în tigaie, punem ciupercile. În momentul în care faceți ardei umpluți, legumele sunt cele mai importante, aici este tot gustul. Putem să adăugăm și orezul, o mână de orez înseamnă o porție. Avem nevoie de sare, piper. Am lăsat pentru final dovlecelul, pentru că dacă-l gătesc prea mult, nu e prietenos. Opresc focul, pentru că el se va găti de la căldura din tigaie și în cuptor. Umpleți ardeii trei sferturi, nu plini, iar înainte de a pune capacul, punem și o felie de roșie la interior.”, a dezvăluit Florin Dumitrescu pe Youtube.

VEZI și: Rețetă delicioasă de ardei umpluți de post. Cătălin Scărlătescu, ingredientul secret care înlocuiește carnea. E plin de proteine


Cum obții sosul pentru ardeii umpluți

Rețeta ar fi incompletă în lipsa unui sos de roșii, spune Dumitrescu. Acesta trebuie să fie pus în vasul în care urmează să fie introduși ardeii în cuptor, însă trebuie să fie servit ulterior și în farfurie, deasupra preparatului.

„Într-o tigaie punem sos de roșii, puțin pătrunjel, avem nevoie de un sos de roșii în care să fiarbă ardeii, deci îi punem peste ardeii grași și apă până la jumătate. Îi băgăm la cuptor, al 180 de grade, o oră, o oră jumătate, după care îi putem verifica. Cât de bine miroase. Când nu știți ce să mai gătiți de post, gândiți-vă că orice legumă se poate umple.”, mai spune el.

Citește și: Florin Dumitrescu, prăjitură cu mălai de post. Este pufoasă și extrem de aromată: „Și foarte gustoasă”

Ingredientul de post cu un conținut ridicat de proteină

Și Carmen Brumă este la fel de preocupată în această perioadă din an pentru a le oferi fanilor cele bune trucuri cu ajutorul cărora pot obține o masă completă de post. Astfel, spune nutriționistul, există un ingredient minune pentru această perioadă din an.

„Ca să mai adăugăm niște proteină, punem deasupra fulgi de drojdie inactivă, pe care îi găsiți în supermarket sau la magazinele naturiste. Ei au un conținut foarte bun de proteine, 40 g de proteină pe 100 de grame, și au un gust de parmezan și reprezintă un ingredient foarte util pentru post.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel