Rețetă de chec de post. Cum obții un preparat pufos și gustos, fără lapte sau ouă

Data publicării:
Chec de post, captură video Youtube
Descriere foto: Chec de post, captură video Youtube

Iată cum poți prepara un chec delicios de post, pentru o zi perfectă de weekend. 

Un chec de post este desertul ideal de savurat în Postul Paștelui, mai ales într-o zi de weekend. Întreaga familie va aprecia preparatul, iar dacă acesta va ieși pufos, dar va avea și nuci sau dulceață înăuntru, te asigurăm că va deveni desertul favorit al tuturor. 

Ingrediente:

  • o cană zahăr
  • 1/2 cană ulei
  • 1 cană apă
  • 2 căni făină
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao neagră
  • 2 linguri dulceață de zmeură
  • 3 linguri nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Prima dată, trebuie să pui într-o bol apa, uleiul, zahărul vanilat, praful de copt și făina. Toate ingredientele se mixează, până când compoziția devine omogenă, fără cocoloașe. În loc de apă plată, puteți pune și apă minerală, pentru un efect mai aerat. Compoziția obținută se împarte în două, iar în una dintre ele se adaugă dulceața de zmeură și se amestecă. În cealaltă parte, încorporăm nuca de cocos. 

Într-o tavă specială de chec care este tapetată fie cu hârtie de copt, fie cu făină sau ulei, se pun pe rând cele două compoziții. Checul se coace la cuptor timp la 180 de grade, timp de 45-50 de minute, până când acesta se rumenește. 

Te-ar putea interesa și: Alimentele nocive pentru sănătate și siluetă. Dr. Florin Bălănică: „Consumate constant și pe termen lung, ne fac rău” / EXCLUSIV

Cum ținem post fără să ne îngrășăm

Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, Dr. Florin Ioan Bălănică a dezvăluit cum putem ține post, fără să acumulăm kilograme în plus. 

„Sunt convins că ați auzit că ar trebui să avem trei mese principale și două gustări, dar nu este nimic cu trebuie, nici măcar în nutriție. Este decizia pacientului, adaptată nevoilor și programului individual. Atunci, dacă nu putem să consumăm o masă între 1,5 și trei ore, nu putem să avem 3 mese principale și două gustări, nu este nicio problemă, dar există alte două reguli. Ora ultimei mesei nu trebuie să fie mai mult de ora 19:00 și distanța să nu fie mai mult de trei ore.”, a continuat specialistul. 

VEZI și: Prăjitură de post cu ananas, din doar 5 ingrediente. Rețetă rapidă, gata în câțiva pași simpli

Cum arată meniul ideal din post

Evoluția din ziua de astăzi ne permite să ne orientăm atenția unei game largi de alimente, spune Dr. Ioan Bălănică. Tocmai datorită acestui lucru, un meniu de post nu ar trebui să ne mai provoace bătăi de cap.

„Micul dejun: o pastă de năut sau fasole boabe pe care să o consumăm alături de late legume și o felie de pâine. 

Prima gustare poate fi un fruct, cu fructoză mai puțină, adică mărul verde sau fructele de pădure sau un pahar de lapte vegetal fără zahăr.

Prânz: ciuperci la grătar, supă cremă de linte verde sau broccoli

La gustarea doi poate fi un iaurt din soia sau tot un pahar de lapte vegetal. Avem o varietate largă de produse de origine vegetală

Cina e o masă foarte importantă, ne pregătește pentru somn. Legumele și proteinele vegetale se digeră greu. Este de preferat să nu consumăm boabele. E potrivită fasolea verde, ciupercile, chiar și numai o salată. Doar așa vom putea ține post, fără să luăm în greutate. În post e bine să consumăm cantități mici de alimente.”, a conchis medicul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel