Această rețetă de chifteluțe cu sos de ceapă și roșii este ușor de preparat și gustoasă.
Ingrediente:
500 g carne amestec (vită cu porc)
1 ou întreg
2 linguri pesmet
4 căței usturoi
ulei vegetal
sare, piper
1/2 legătură de pătrunjel
Pentru sosul de roșii
1 l suc de roșii
3 cepe
3 cepe verzi
sare, piper
Mod de preparare:
Carnea o vom amesteca cu usturoiul pisat pătrunjelul proaspăt, sare și piper. Vom pune și oul întreg și pesmetul. Amestecăm bine și formăm chifteluțele. Le vom prăji în ulei încins.
Dupa prajire se vor pune într-un vas tapetat cu hârtie de bucătărie absorbantă.
Prepararea sosului de roșii:
Într-o cratiță punem 2 linguri de ulei la încălzit. Ceapa o vom tăia mărunt și o vom pune pentru circa 3-5 minute la prăjit. Adăugăm pe urmă și sucul de roșii și lăsăm la fiert epntru 15 minute. Condimentăm cu sare și piper, după gust.
Adăugăm și chifteluțele și lăsăm să dea într-un clocot. La final presărăm deasupra pătrunjelul tocat.
Vă dorim, poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News