Rețetă de Chifteluțe cu sos de ceapă și roșii. Simplu și gustos

Data publicării:
Chiftele, foto Unsplash/ Sam Moqadam
Descriere foto: Chiftele, foto Unsplash/ Sam Moqadam

Această rețetă de chifteluțe cu sos de ceapă și roșii este ușor de preparat și gustoasă. 

Ingrediente:


500 g carne amestec (vită cu porc)

1 ou întreg

2 linguri pesmet

4 căței usturoi 

ulei vegetal

sare, piper

1/2 legătură de pătrunjel 


Pentru sosul de roșii


1 l suc de roșii 

3 cepe 

3 cepe verzi 

sare, piper


Mod de preparare:


Carnea o vom amesteca cu usturoiul pisat pătrunjelul proaspăt, sare și piper. Vom pune și oul întreg și pesmetul. Amestecăm bine și formăm chifteluțele. Le vom prăji în ulei încins. 

Dupa prajire se vor pune într-un vas tapetat cu hârtie de bucătărie absorbantă.

Prepararea sosului de roșii:

Într-o cratiță punem 2 linguri de ulei la încălzit. Ceapa o vom tăia mărunt și o vom pune pentru circa 3-5 minute la prăjit. Adăugăm pe urmă și sucul de roșii și lăsăm la fiert epntru 15 minute. Condimentăm cu sare și piper, după gust. 

Adăugăm și chifteluțele și lăsăm să dea într-un clocot. La final presărăm deasupra pătrunjelul tocat. 


Vă dorim, poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel