Această rețetă de ciorbă de legume este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
120 de grame de ceapă
75 de grame de morcov
40 de grame de țelină
75 de grame de ardei
60 de grame de cartof tras pe răzătoare
150 de grame de cartofi
150 de grame de roșii curățate de pieliță
120 de grame de conopidă
100 de grame de fasole verde
2 linguri de ulei
1/2 de legătură de pătrunjel verde
1/2 legătură de leuștean
sare și piper
150 ml. de borș
Mod de preparare:
Într-o oală cam de 3 litri, se pune uleiul și se încinge. Se adaugă ceapa, țelina și morcovul tăiate mărunt, și un praf de sare. Se călesc la foc mediu până când ceapa devine translucidă. Adăugăm ardeiul și cartoful ras. Se călesc vreo 2-3 minute.
Peste legumele din oală se adaugă 1,7 litri de apă. După ce dă în clocot, se pune o linguriță de sare, apoi se adaugă conopida ruptă bucăți mai mici. După 2-3 minute, se adaugă și cartoful tăiat cubulețe.
După ce conopida și cartoful au fiert pe jumătate se adaugă fasolea verde. Pe urmă adăugăm roșiile curățate de pieliță și tocate mărunt lăsăm alte 4-5 minute. Punem sare, piper și borș după gust.
Borșul se dă în clocot separat, într-un ibric, abia apoi se adaugă în oală, pentru un clocot final împreună cu ciorba de legume.
Se toacă verdețurile și se presară chiar înainte de momentul servirii.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News