Aceste aperitiv de ciuperci umplute cu cremă de brânză și parmezan este gustos și ușor de preparat.
Ingrediente:
16 ciuperci
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă franțuzească (șalotă), tăiată cubulețe
3 căței de usturoi, tocați mărunt
¼ cană de vin alb sec
¼ cană de nuci, tocate
⅓ cană de cremă de brânză
¼ cană de parmezan
1 linguriță de rozmarin proaspăt, tocat mărunt
1 ½ linguriță de cimbru proaspăt, tocat mărunt
1 linguriță de sare
½ linguriță de piper negru
⅓ cană de pesmet
½ linguriță de paprika
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 120 C.
Îndepărtați tulpinile de la ciuperci și așezați capacele cu capul în jos pe o foaie de copt.
Tocați tulpinile și puneți-le deoparte.
Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și gătiți-o până când devine translucidă, 4 - 5 minute.
Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut. Puneți și tulpinile de ciuperci și gătiți până când acestea se rumenesc și se înmoaie, încă 5-8 minute.
Turnați vinul alb și amestecați. Gătiți timp de 2-3 minute, apoi luați tigaia de pe foc și lăsați-o deoparte să se răcească.
Într-un bol mediu, amestecați nucile, brânza cremă și parmezanul, rozmarinul, cimbrul, sarea, piperul și tulpinile de ciuperci gătite mai devreme.
Puneți amestecul în fiecare dintre capacele de ciuperci și presărați pesmet.
Coaceți la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când pesmetul începe să se rumenească.
La final presărați paprika.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News