Rețetă de clătite mănăstirești din Athos. Sunt extrem de simple, iar gustul e unul autentic

Data publicării:
Captură video TRINITAS TV, Youtube
Descriere foto: Captură video TRINITAS TV, Youtube

Iată o rețetă perfectă de clătite, exact cum se prepară pe Muntele Athos.

Dacă ești în căutarea unui desert delicios, dar și extrem de simplu de preparat, atunci, cel mai probabil, o porție de clătite e fix ceea ce cauți. Totuși, ultimele rețete au fost extrem de adaptate, motiv pentru care și gustul final s-a îndepărtat destul de mult de la ceea ce ele au fost odată. Astfel, dacă vrei să te întorci la gustul din copilărie și facă vrei să ai parte de un desert unic, îți dezvăluim mai jos rețeta care se prepară chiar pe muntele Athos,  pe care călugării le pregătesc adesea. Astfel, aceștia spun că nu doar că se fac extrem de simplu, ci și că gustul este unul perfect, desprins exact din copilărie.

Ingrediente:
- 1 litru lapte
- 2 ouă
- 500 g făină
- 1 lingură ulei
- zahăr după gust
- dulceață

Citește și: Supa cremă de ceapă verde, aliatul siluetei: „Elimină apa din țesut și accelerează arderea grăsimilor”. Este considerată medicament pentru organism

Mod de preparare:

Se pune laptele într-un bol, peste care se adaugă făina treptat și se mixează perfect compoziția cu ajutorul unui mixer, după care se adaugă zahărul după gust. Călugărul nu adaugă alte arome sau ingrediente speciale, tocmai ca gustul să rămână unul cât mai autentic și simplu, după cum spune chiar acesta.

„În caz de ceva, la final mai ajustăm cu puțin lapte sau făină, în funcție de consistență, acum o să gust aluatul. Nu pun vanilie, le fac simple, pun doar 2-3 linguri de zahăr. Ulei foarte puțin în tigaie, pun cu șervețelul. Eu doar rețeta asta de desert știu să o fac. Sunt simple și gustoase. Teoretic, se pot umple cu orice, practic, dulceața este cea mai bună, e important să nu aibă aciditate. Laptele folosit este unul grecesc.”, explică Părintele Gabriel.

VEZI și: Carmen Brumă, prăjitură proteică cu cireșe. Nu conține zahăr și este delicioasă

Clătite simple, exact ca pe Muntele Athos

Astfel, după indicațiile oferite de acesta, după ce compoziția este gata, se unge bine tigaia cu ajutorul unui șervețel, după care se adaugă cu ajutorul unui polonic câte puțin. Când sunt gata, ele se ung de preferat cu dulceață, spune călugărul. 

„Când se umflă la mijloc acesta e semnul (n.r. că trebuie întoarse). Din compoziția asta ies undeva la 15 clătite. Ideal ar fi să avem o tigaie mai mare, ca să iasă mai mare. Nu spun rugăciuni (n.r. cât gătește), aici sunt la oală, avem timp destul de biserică. Gătitul pentru noi este în timpul liber, obligația noastră principală este să ne liniștim, să ne vedem de sufletul nostru, de partea religioasă.”, a încheiat acesta.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, truc inedit pentru șnițele fragede la cuptor. Preparatul sănătos și gustos care te va cuceri total

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel