Rețetă de Crăciun. Prăjitura Albă Ca Zăpada

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Dilyara Garifullina
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Dilyara Garifullina

Această rețetă de Crăciun este delicioasă și ușor de preparat. Prăjitura Albă Ca Zăpada îți va aduce aminte de gustul copilăriei. 

Ingrediente:


3 ouă

70 g ulei de floarea soarelui

200 g zahăr

50 g lapte

550 g făină

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare


Pentru cremă vei avea nevoie de:


1 l lapte

200 g zahăr

200 g griș

300 g unt cu 82% grăsime

2 lămâi

esență de vanilie

zahăr pudră pentru decorat


Mod de preparare:


Într-un bol vom pune ouăle, uleiul, zahărul și sarea și le vom amesteca cu ajutorul unui mixer. După ce s-a topit zahărul vom adăuga și făina, laptele și praful de copt. Vom lăsa aluatul deoparte pentru câteva minute. 

Îl vom împărți, ulterior, în patru părți egale pe care le vom întinde cu ajutorul unui sucitor. Le vom înțepa din loc în loc cu o furculiță și le vom pune în tava tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor pentru 5 minute la 200C. Aceste foi trebuie să fie cât mai subțiri. 

Într-o cratiță vom pune la fiert laptele și zahărul, esența de vanilie și coaja de lămâie. După ce au fiert, adăugăm grișul și amestecăm bine până nu mai sunt cocoloașe. Lăsăm pe foc până când zahărul s-a topit iar grișul este făcut. Înainte ca crema să se răcească adăugăm și untul.

Punem crema pe fiecare foaie și acoperim prăjitura cu un prosop curat sau folie alimentară. Se lasă într-un loc răcoros. Prăjitura va fi servită peste o zi sau două, pudrată cu zahăr vanilat.


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel