Această rețetă de turtă dulce de casă te va ajuta să pregătești desertul îndrăgit de toți copiii în perioada sărbătorilor de iarnă.
Ingrediente:
500 g făină
4 ouă
9 linguri miere
200 g zahăr pudră
scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Vom topi untul și îl vom amesteca cu mierea, zeama de lămâie și zahărul. Le vom pune pe foc și vom amesteca. După ce am obținut o compoziție omogeană, vom lua de pe foc și vom lăsa la răcit. Amestecăm făina, condimentele și bicarbonatul și vom încorpora în compoziția de unt. Vom bate ouăle și le vom adăuga peste.
Vom frămâna aluatul lent până vom obține o compoziție omogenă. Dacă este lipicios, adaugă făina puțin câte puțin.
Acoperim vasul unde am frământat aluatul și îl vom lăsa 30 de minute într-un loc călduros.
Vom lua o tavă și o vom tapeta cu hârtie de copt. Vom forma biluțe de turtă dulce și le vom pune în tavă.
Le vom da la cuptor pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News