Mario Popescu și Diana Bart și-au învățat fanii să prepare cea mai delicioasă mâncare de fasole, perfectă pentru dietă.
Toată lumea iubește mâncarea tradițională, care este pregătită la diferite sărbători specifice din România, dar și în viața de zi cu zi, când ni se face poftă de anumite mâncăruri transmise din generație în generație. Astfel, din gama preparatelor specifice țării noastre face parte și fasolea, care adesea este asociată de majoritatea persoanelor cu ciolan. Dacă primul aliment este unul foarte sănătos, ideal și pentru persoanele aflate la dietă, fiind o sursă importantă de proteină, cel din urmă nu este deloc prietenos cu silueta, spune Mario Popescu. Astfel, într-un videoclip realizat pe rețelele de socializare, nutriționistul alături de Diana Bart au ales să-și inspire fanii cu o alternativă sănătoasă pentru fasolea clasică, care e gata în doar 15 minute și care este și foarte delicioasă, promit cei doi.
„Până și mâncarea de fasole boabe are o variantă sănătoasă. Mâncarea noastră de fasole este preparată și rapid.”, a declarat Diana Bart, într-un videoclip realizat pe rețelele de socializare.
„Este sănătoasă, atâta timp cât nu adăugăm în ea ciolan de porc. Tocmai de asta am adăugat lângă ea mușchiuleț de porc, una dintre cele mai bune și sănătoase surse de proteină animală, aproape cu zero colesterol. Fasolea este o sursă foarte bună de proteină vegetală ”, a completat și nutriționistul Mario Popescu.
Prima dată, trebuie să călești fasolea din conservă, ca să elimini excesul de sare. Conserva trebuie să conțină doar fasole, apă și sare, fără zahăr, atrag atenția cei doi.
Se adaugă apoi ulei de măsline într-o oală, peste care se pune ceapă tocată, dar și morcov tăiat rondele și se amestecă. Legumele trebuie să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, cu puțină apă, astfel încât să se înmoaie. După acest timp, se adaugă două linguri de bulion, iar toată compoziția se pune într-un blender, unde mai trebuie să adaugi și o linguriță de curry și un pahar de lapte de cocos, după care trebuie să amesteci totul bine.
Apoi, pune fasolea spălată mai devreme într-o oală, pe foc, peste care adaugă și pasta obținută și lasă totul să mai fiarbă timp de câteva minute. Adaugă pătrunjel verde la final și masa este gata.
View this post on Instagram
Și Mihaela Bilic a vorbit recent despre două preparate tradiționale extrem de îndrăgite de români, dar care pot avea efecte negative semnificative asupra siluetei. Este vorba despre delicioasa salată de vinete, dar și despre salata de boeuf, care nu trebuie să fie „înecate” în maioneză, atrage atenția celebrul medic nutriționist.
„Ce numim noi salată de vinete, astea două preparate, salata de vinete, salata de boeuf și mai e salata de icre, pe care românii le înțeleg, dar ele ar primi avertizare în străinătate. Au foarte multă grăsime, avem multă maioneză. Și foarte mult ulei, avem impresia că dacă se albește, este mai gustoasă. Vânăta absoarbe uleiul ca un burete. O lingură de ulei înseamnă 100 de calorii. Punem un gălbenuș de ou și câteva linguri de ulei și ea devine extrem de albă și pufoasă, fără mult ulei. Salata de vinete nu se mănâncă cu castronul. La fel salata de boeuf. Nu o înecăm în maioneză, să fie mai împrăștiată. Nu se mănâncă cu castronul niciuna!”, a declarat și Mihaela Bilic recent, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News