Această rețetă de gogoși pufoase este delicioasă și ușor de preparat. Iată care sunt pașii pentru pregătirea acestui desert.
Ingrediente:
400g făină
200ml lapte călduț
40g zahăr
7g drojdie uscată
un vârf de linguriță sare
1 ou
40g unt la temperatura camerei
300-400ml ulei
Zahăr vanilat
Mod de preparare:
Într-un bol vom pune laptele călduț, zahăru, drojdia și amestecăm bine.
Peste amestecul obținut punem făina amestecată cu sarea, oul și untul. Frământăm totul foarte bine.
Lăsăm aluatul la dospit pentru 50 de minute.
Din aluat vom forma 12 biluțe pe care le vom acoperi cu folie de plastic.
Dintr-o bilă de aluat formăm cu un șnur, din care vom face un 8 neterminat în partea de jos. Codițele ramase se vor împleti pe bucla de sus. cele 12 gogoși împletite astfel se lasa la dospit încă 30 de minute.
Prăjim gogoșile în uleo încins.
Dăm gogoțile prin zahăr pudră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News