Această rețetă de lasagna este delicioasă și simplu de pregătit. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.
Ingrediente:
1 kilogram de cârnați italieni dulci
¾ de kilogram de carne de vită măcinată slabă
½ cană de ceapă tocată mărunt
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 cutie de roșii zdrobite
2 conserve de pastă de tomate
2 conserve de sos de roșii la conservă
½ cană de apă
2 linguri de zahăr alb
1 ½ linguriță de frunze de busuioc uscat
½ linguriță de semințe de fenicul
1 linguriță de condimente italiene
1 ½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper negru măcinat
4 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
12 tăiței de lasagna
400 g de brânză ricotta
1 ou
¾ de kilogram de brânză mozzarella, tăiată în felii
¾ cană de parmezan ras
Mod de preparare:
Vom băga la cuptor cârnații, carnea de vită măcinată, ceapa și usturoiul la foc mediu până se rumenesc bine. Adăugăm roșiile zdrobite, pasta de tomate, sosul de roșii și apa. Se condimentează cu zahăr, busuioc, semințe de fenicul, condimente italiene, 1 linguriță de sare, piper și 2 linguri de pătrunjel. Se lasă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ o oră și jumătate.
Puneți la fiert o oală mare cu apă și puneți puțină sare. Gătiți tăițeii pentru lasagna în apă clocotită timp de 8 până la 10 minute.
Scurgeți tăițeii și clătiți-i cu apă rece. Într-un castron amestecăm brânza ricotta cu oul, restul de pătrunjel și 1/2 linguriță de sare.
Preîncălzim cuptorul la 190 grade C.
Întindem 1 1/2 cești de sos de carne pe fundul unui vas de copt peste care punem 6 tăiței pe lungime. Punem jumătate din amestecul de brânză ricotta. Acoperim cu o treime din feliile de brânză mozzarella. Se pune 1 1/2 cești de sos de carne peste mozzarella și se presară 1/4 ceașcă de parmezan. Repetați acest lucru și acoperiți cu restul de mozzarella și parmezan. Acoperiți cu folie de aluminiu.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Îndepărtați folia și coaceți încă 25 de minute. Se lasă la răcit înainte de servire.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News