Rețetă de lasagna vegană. Simplu și sănătos

Data publicării:
Lasagna, foto Unsplash/ Karolina Kołodziejczak
Descriere foto: Lasagna, foto Unsplash/ Karolina Kołodziejczak

Această rețetă de lasagna este delicioasă, ușor de preparat și cel mai important, vegană. Iată cum o poți prepara chiar tu.

Când te gândești la o tigaie proaspătă și fierbinte de lasagna, cu siguranță îți vin în minte câteva ingrediente alese - mai ales un sos roșu clasic, mai multe straturi de tăiței, multă carne tocată savuroasă de vită și o mulțime de brânză. Dar ce se întâmplă atunci când scoți carnea de vită și brânza din rețetă? Lasagna vegană este la fel de delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente


1 ceapă, tăiată în cubulețe

4 ciuperci, tăiate cubulețe

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 cană de linte verde, scursă

500 g de sos de tip bolognese

2 cești de nuci de caju

3 linguri de drojdie nutritivă

1 linguriță de sare

1 cană de apă

4 foi de lasagna

½ cană de brânză vegană


Mod de preparare:


Se taie ceapa și ciupercile în cubulețe și se pun deoparte.

Turnați uleiul de măsline extravirgin într-o cratiță, urmat de ceapă, ciuperci și linte verde, apoi dați focul la mediu-mare.

Adăugați sosul bolognese în cratiță și amestecați.

Reduceți focul la mic-mediu, și fierbeți timp de 20 de minute.

În timp ce aceasta fierbe, luați o altă cratiță, iar în ea puneți apa fierbinte și nucile de caju. Se aduce la fierbere la foc mare timp de 5 minute, apoi se scurge. În timp ce nucile fierb la foc mic, preîncălziți cuptorul la 180C.

Puneți nucile de caju scurse într-un blender, urmate de drojdia nutritivă, sare și apă, și amestecați timp de 20 de secunde la viteză mare până când se formează un sos asemănător cu brânza.

Pentru a asambla lasagna, luați o caserolă de 8x8 inch și întindeți mai întâi un strat de sos bolognese de linte, apoi așezați foile de lasagna deasupra, apoi întindeți sosul de brânză caju pe foile de lasagna.

Repetați procesul până când ajungeți la partea de sus a caserolei, iar la final întindeți un ultim strat de sos de brânză caju urmat de brânză vegană pentru a acoperi lasagna. 

Coaceți la cuptor timp de 35 de minute.


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel