Rețetă de mâncare de urzici cu usturoi și hrean

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Pexels/ Daria Shevtsova
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Pexels/ Daria Shevtsova

Această rețetă de mâncare de urzici cu usturoi și hrean este ușor și rapid de preparat.

Ingrediente:


Urzici tinere 

2-3 cepe verzi 

2-3 linguri de ulei

3-4 căței de usturoi

sare

2 linguri de mălai

1 rădăcină de hrean


Mod de preparare:


Se spală foarte bine urzicile sub jetul de apă. Se pun la fiert în 2 l de apă. Se lasă să fiarbă 5-6 minute din momentul în care apa da în clocot. Se scot urzicile și se lasă la răcit.

Ceapa o vom tăia cubulețe și o vom pune într-o tigaie cu ulei încins. o lăsăm până devine sticloasă, punem puțină sare și puțină apă. 

Se adaugă peste ceapă făina dizolvată în puțin din zeama în care au fiert urzicile. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe. 

Se adaugă și urzicile fierte și tocate. Se amestecă și se mai adaugă puțin din zeama în care au fiert. 

Condimentăm cu sare după gust. 

După ce stingem focul, punem usturoiul pisat fin. 

Se servesc cu hrean deasupra și mămăliguță. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel