Această rețetă de mâncare de urzici cu usturoi și hrean este ușor și rapid de preparat.
Ingrediente:
Urzici tinere
2-3 cepe verzi
2-3 linguri de ulei
3-4 căței de usturoi
sare
2 linguri de mălai
1 rădăcină de hrean
Mod de preparare:
Se spală foarte bine urzicile sub jetul de apă. Se pun la fiert în 2 l de apă. Se lasă să fiarbă 5-6 minute din momentul în care apa da în clocot. Se scot urzicile și se lasă la răcit.
Ceapa o vom tăia cubulețe și o vom pune într-o tigaie cu ulei încins. o lăsăm până devine sticloasă, punem puțină sare și puțină apă.
Se adaugă peste ceapă făina dizolvată în puțin din zeama în care au fiert urzicile. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Se adaugă și urzicile fierte și tocate. Se amestecă și se mai adaugă puțin din zeama în care au fiert.
Condimentăm cu sare după gust.
După ce stingem focul, punem usturoiul pisat fin.
Se servesc cu hrean deasupra și mămăliguță.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News