Această rețetă de mazăre cu carne de porc este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
400-500 gr mușchiuleț de porc
800 gr mazăre
50 ml bulion
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 lingură pastă de ardei
1/2 linguriță boia dulce
1 foaie de dafin
3 fire mărar
2 linguri ulei
sare, piper negru
Mod de preparare:
Mușchiulețul va fi tăiat felii foarte subțiri, condimentat cu sare, piper și va fi prăjit în ulei până se rumenește pe ambele părți. Apoi îl scoatem pe un platou.
În tigaie adăugăm ceapa tocată mărunt până devine sticloasă. Punem și usturoiul strivit și mai lăsăm doar 1 minute. Peste ele adăugăm pasta de ardei și lăsăm alte 2-3 minute.
Se adaugă boia și se amestecă scurt.
Se adaugă carnea înapoi în oală și se amestecă să se acopere de condimente.
Se acoperă cu 2 căni de apă (500 ml), adăugăm dafinul și băgăm la cuptor, la 180C, timp de 30 minute.
Se pune oala înapoi pe aragaz și se adaugă mazărea și bulionul. Se fierbe la foc mic circa 20 minute. La final se adaugă mărarul tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News