Această rețetă de musaca de vinete cu carne tocată este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
2 vinete mari
600 g de carne tocată
250 ml de suc de roșii
2-3 linguri de ulei
1 ou
200 g de cașcaval
150 g de smântână groasă
1 ceapă mare
2-3 căței de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Curătăm vinetele de coajă și le vom tăia felii sau rondele. Presărăm cu sare feliile de vinete, pe ambele părți.
Le lașam să stea așa pentru jumătate de ora. Le așezăm pe o tavă de cuptor, pe care am tapetat-o înainte cu hârtie de copt, le stropim cu puțin ulei și le punem la cuptor la foc maxim, pentru 10 minute.
Într-o tigaie punem uleiul, ceapa, usturoiul și amestecam timp de 2-3 minute.
Adăugăm și carnea. Punem apa fierbinte, în jur de 100 ml de apa.
Lăsăm totul să fiarbă înăbușit circa 15-20 de minute.
Adaugăm sucul de roșii, un vârf de linguriță de sare, un vârf de linguriță de piper, amestecam și lașam să fiarbă timp de 10 minute.
Am tapetat o tavă cu o lingura de unt și puțin pesmet. Așezam un strat de vinete în tava, apoi turnam carnea și o nivelam bine.
Presarăm jumătate din cașcavalul răzuit, iar deasupra așezam celelalte vinete.
Într-un bol amestecam smântână, oul, punem putina sare și puțin piper. Se toarnă deasupra, într-un strat uniform.
Apoi presărăm și restul de cașcaval răzuit.
Punem tava la cuptor la o temperatura de 180-200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News