Iată o rețetă pe care trebuie să o încerci și tu, înainte de intrarea în Postul Paștelui.
Am intrat, oficial, în Săptămâna Albă, mai fiind doar câteva zile până la Postul Paștelui, considerat a fi cel mai lung, dar și cel mai aspru post din an. Astfel, în această perioadă creștinilor le este permis să consume ouă, lapte, brânză, unt și pește, fără carne, astfel încât să se pregătească cât mai bine pentru zilele ce vor veni. Așadar, dacă și tu te-ai decis să ții Postul Mare, atunci venim către tine cu o rețetă perfectă ce poate fi savurată în Săptămâna Albă.
Se prepară extrem de ușor, este delicioasă și, mai presus de toate, este ideală și pentru sănătate și dietă. Urmează pașii de mai jos, iar în câteva minute vei reuși să prepari o negresă extrem de gustoase.
Te-ar putea interesa și: Sandviș cald cu ton, gata în 5 minute. Încearcă rețeta virală de pe TikTok / video
Ingrediente:
VEZI și: Rețetă simplă de sushi. Se prepară extrem de repede și ai nevoie de doar 5 ingrediente / video
Mod de preparare:
Bananele se pisează bine într-un bol, după care se adaugă treptat și restul ingredientelor. Se amestecă totul bine, astfel încât toate ingredientele să se combine perfect. La final, cu ajutorul unui cuțit, se taie și ciocolata cubulețe cât mai mici și se adaugă în prăjitură.
Aluatul obținut se pune într-o formă de chec sau de cozonac, după care se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Aceasta trebuie să stea la copt timp de aproximativ 40 de minute, după care se servește când s-a răcit. Îți va face, fără doar și poate, zilele din Săptămâna Albă mult mai delicioase. Poftă bună!
Te-ar putea interesa și: Supă cu găluște pufoase. Rețeta tradițională care a făcut senzație în mediul online / video
Rețeta video:
@andreea.cercel3 Ingrediente 3 banane Cacao 40 g faina de ovăz Un ou 50 g iaurt grecesc 2% O lingurița de miere 35 g proteina 60 g faina albă Praf de copt 50 g coicolata neagră Am copt prăjitura la 180 de grade, aproximativ 40 de minute. Am taiat-o in 6 cuburi, iar fiecare porție are 11 proteine, 31 carbo, 5,5 grasimi și 215 calorii. #weightloss #weightlossjourney #healthylifestyle #caloriecounting #fitness #food #fooddiary #foodblogger #whatieat #healthyeating #foodie #caloriedeficit #healthy #breakfast #diet #foodporn #fdoe #fulldayofeating #foodstagram #dinner #cleaneating #banabread #gym #gymtok ♬ Lololo - Delia
Trucuri utile:
În cazul în care nu ai în casă făină de ovăz, o poți obține oricând din fulgi de ovăz mărunțiți la un robot de bucătărie. Dacă nu, poți opta pentru făina clasică, adică cea albă, însă prima variantă pe care ți-am oferit-o este mult mai preietenoasă pentru sănătate.
De asemenea, poți adăuga oricând și diferite arome după bunul plac, precum ar fi esența de rom, pentru a obține un preparat adaptat gusturilor tale.
Timpul de coacere poate varia de la cuptor, la cuptor. Astfel, pentru a te asigura că negresa ta este perfect făcută, introdu o scobitoare în ea. Dacă aceasta iese curată, negresa e gata, dacă mai rămâne aluat pe ea, negresa mai trebuie să stea la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News